Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Zapiekane ziti z karczochami, miesem i pomidorami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 116982" data-attributes="member: 160"><p>ziti połamać i gotowac mocno al dente </p><p></p><p>przygotować beszamel </p><p></p><p>sos: </p><p>na oliwie obsmazyć posiekane: </p><p>marchew, 1/2 cebuli, 1/2 łodygi selera naciowego, kawalek pora </p><p>dodać pokrojone w nieduze kawalki świeżego karczochy (sporo ) i 300 g mielonego miesa wołowego, sol,pieprzi gałazkę rozmnarynu. Dodać pomidory z puszki i łyzeczke koncentratu pomidorowego </p><p>dusic ok 1 h. wyjac rozmaryn </p><p></p><p>zaroodpoorne naczynie wysmarować masłem i posypac bułką, ulozyć jedną warstwę makaronu, posmarować odrobina beszamelu i odrobina sosu </p><p></p><p>reszte sosu i beszamelu wymieszac z makaronem, dodoac parmezan starty, wrzucic do zaroodpornego naczynia </p><p>zapiekac 20 -25 min </p><p>wystudzić , przewrócić do góry nogami i jesc </p><p></p><p>ps. ja bym jadła ciepłe </p><p> </p><p>Powrót do góry</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 116982, member: 160"] ziti połamać i gotowac mocno al dente przygotować beszamel sos: na oliwie obsmazyć posiekane: marchew, 1/2 cebuli, 1/2 łodygi selera naciowego, kawalek pora dodać pokrojone w nieduze kawalki świeżego karczochy (sporo ) i 300 g mielonego miesa wołowego, sol,pieprzi gałazkę rozmnarynu. Dodać pomidory z puszki i łyzeczke koncentratu pomidorowego dusic ok 1 h. wyjac rozmaryn zaroodpoorne naczynie wysmarować masłem i posypac bułką, ulozyć jedną warstwę makaronu, posmarować odrobina beszamelu i odrobina sosu reszte sosu i beszamelu wymieszac z makaronem, dodoac parmezan starty, wrzucic do zaroodpornego naczynia zapiekac 20 -25 min wystudzić , przewrócić do góry nogami i jesc ps. ja bym jadła ciepłe Powrót do góry[B][/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Zapiekane ziti z karczochami, miesem i pomidorami
Top
Bottom