Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka gołabkowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="myszka" data-source="post: 55897" data-attributes="member: 226"><p><strong>zapiekanka gołabkowa</strong></p><p>mieso mielone 0,8 kg</p><p>kapusta - mala glowka</p><p>ryz (moze byc obgotowany na polmiekko) - 1 szklanka</p><p>jajko</p><p>kostka rosolowa</p><p>przyprawy (sol, pieprz)</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p>Kapuste poszatkowac, sparzyc w posolonej wodzie. Mieso zmielic, dodac ugotowany ryz, jajka, przyprawic do smaku.</p><p>W naczyniu zaroodpornym ukladac: warstwe kapusty, warstwe miesa z ryzem, warstwe kapusty...(itd w zaleznosci od ilosci skladnikow), zakonczyc warstwa z kapusty. Na dno wlac bulion (rozrobiony z kostki rosolowej) - nie za duzo, zeby zapiekanka nie 'plywala' - tyle, zeby sie nie przypalilo. W razie potrzeby dolac w trakcie pieczenia. Zapiekac ok 1,5-2 godz (az kapusta bedzie miekka a mieso upieczone). Na talerzach polac sosem pomidorowym</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="myszka, post: 55897, member: 226"] [B]zapiekanka gołabkowa[/B] mieso mielone 0,8 kg kapusta - mala glowka ryz (moze byc obgotowany na polmiekko) - 1 szklanka jajko kostka rosolowa przyprawy (sol, pieprz) Wykonanie: Kapuste poszatkowac, sparzyc w posolonej wodzie. Mieso zmielic, dodac ugotowany ryz, jajka, przyprawic do smaku. W naczyniu zaroodpornym ukladac: warstwe kapusty, warstwe miesa z ryzem, warstwe kapusty...(itd w zaleznosci od ilosci skladnikow), zakonczyc warstwa z kapusty. Na dno wlac bulion (rozrobiony z kostki rosolowej) - nie za duzo, zeby zapiekanka nie 'plywala' - tyle, zeby sie nie przypalilo. W razie potrzeby dolac w trakcie pieczenia. Zapiekac ok 1,5-2 godz (az kapusta bedzie miekka a mieso upieczone). Na talerzach polac sosem pomidorowym [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka gołabkowa
Top
Bottom