Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka Madziarry
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="adrijah" data-source="post: 739610" data-attributes="member: 4081"><p>Przepis dostałam jeszcze przed wyjazdem na forum wizaz.pl od Madziarry i musiałam spróbować. Nie dałam oliwek i oregano (bo wydawało mi się, że mam, ale jednak nie). Okazuje się, że na pierwszy plan wychodzą pomidory, reszta tworzy jedynie tło dla nich.</p><p></p><p><strong>ZAPIEKANKA MADZIARRY </strong></p><p></p><p>składniki:</p><p>- Pierś z kurczaka</p><p>- 300-400 g makaronu ugotowanego al dente (Najlepiej rurki lub świderki lub kokardki)</p><p>- Suszone pomidory </p><p>- Mozarella</p><p>- Rama Creme Fine (ta a la śmietana)</p><p>- oliwki</p><p>- kostka bulionowa</p><p>- sos sojowy</p><p>- oliwa z oliwek</p><p>- zioła i przyprawy</p><p></p><p>Gotujemy makaron al dente. Gotujemy ok. 2-3 szklanek wody w garnku, wrzucamy kostkę bulionową, kiedy woda zacznie wrzeć dodajemy pokrojoną w kostkę piers z kurczaka. Po ok. 1 min. zdejmujemy z ognia, wyjmujemy podgotowaną pierś z bulionu i wrzucamy na paletnię na rozgrzaną oliwę i podsmażamy dodajac kilka kropel sosu sojowego. Oliwki, morazellę, oraz suszone pomidory kroimy drobno. Smietanę Ramę mieszamy z ok. 3-4 łyzkami bulionu, 1 łyżką oliwy z suszonych pomidorów oraz ziołami (bazylia, oregano, sól , pieprz - wedle uznania). Nastepnie wszystkie skladniki mieszamy ze sobą , czyli : podsmażony kurczak, makaron, mozarella, pomidory, oliwki, doprawiona śmietana. Do tego dodajemy jeszcze zioła : bazylia, oregano. Całość wrzucamy do odpowiedniego półmiska , posypujemy startym serem i wrzucamy na 10-15 min na 180 st. (tak, aby ser zaczął się rozpuszczać) Generalnie pycha </p><p></p><p>Tata uznał, że byłoby super gdyby dodać do tego boczek, pieczarki i cebulę. Może następnym razem :]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="adrijah, post: 739610, member: 4081"] Przepis dostałam jeszcze przed wyjazdem na forum wizaz.pl od Madziarry i musiałam spróbować. Nie dałam oliwek i oregano (bo wydawało mi się, że mam, ale jednak nie). Okazuje się, że na pierwszy plan wychodzą pomidory, reszta tworzy jedynie tło dla nich. [B]ZAPIEKANKA MADZIARRY [/B] składniki: - Pierś z kurczaka - 300-400 g makaronu ugotowanego al dente (Najlepiej rurki lub świderki lub kokardki) - Suszone pomidory - Mozarella - Rama Creme Fine (ta a la śmietana) - oliwki - kostka bulionowa - sos sojowy - oliwa z oliwek - zioła i przyprawy Gotujemy makaron al dente. Gotujemy ok. 2-3 szklanek wody w garnku, wrzucamy kostkę bulionową, kiedy woda zacznie wrzeć dodajemy pokrojoną w kostkę piers z kurczaka. Po ok. 1 min. zdejmujemy z ognia, wyjmujemy podgotowaną pierś z bulionu i wrzucamy na paletnię na rozgrzaną oliwę i podsmażamy dodajac kilka kropel sosu sojowego. Oliwki, morazellę, oraz suszone pomidory kroimy drobno. Smietanę Ramę mieszamy z ok. 3-4 łyzkami bulionu, 1 łyżką oliwy z suszonych pomidorów oraz ziołami (bazylia, oregano, sól , pieprz - wedle uznania). Nastepnie wszystkie skladniki mieszamy ze sobą , czyli : podsmażony kurczak, makaron, mozarella, pomidory, oliwki, doprawiona śmietana. Do tego dodajemy jeszcze zioła : bazylia, oregano. Całość wrzucamy do odpowiedniego półmiska , posypujemy startym serem i wrzucamy na 10-15 min na 180 st. (tak, aby ser zaczął się rozpuszczać) Generalnie pycha Tata uznał, że byłoby super gdyby dodać do tego boczek, pieczarki i cebulę. Może następnym razem :] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka Madziarry
Bottom