Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka meksykańska
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1166698" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Zapiekanka meksykańska</strong></span></p><p>[ATTACH=full]66334[/ATTACH]</p><p>1 por</p><p>2 większe czerwone papryki</p><p>300 g ziemniaków</p><p>200 g kidney fasoli (czerwonej)</p><p>300 g kukurydzy</p><p>4 ząbki czosnku</p><p>3 łyżki oleju</p><p>300 ml rosołu</p><p>200 ml kwaśnej smietany ale tłustej (Sauerrahm)</p><p>2 łyżki meksykańskich przypraw albo 2 łyżeczki chilli, łyżeczka soli, pieprzu i curry.</p><p>torebka tortilla- chips</p><p>300 g startego żółtego sera (gouda)</p><p></p><p>1.Por kroimy w krążki. Paprykę kroimy w dość dużą kostkę (pestki z papryki zostawiamy). Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Czosnek siekamy.</p><p>2.Na dużej patelni mocno podgrzewamy tłuszcz. Wsypujemy wszystkie pokrojone warzywa i podsmażamy 5 minut. Dodajemy fasolę i kukurydzę, zalewamy rosołem i dodajemy przyprawy - dusimy przez następne 5 minut. Na koniec dodajemy śmietanę.</p><p>3.Zawartrość patelni przekładamy do żaroodpornego naczynia. Na warzywa kładziemy chipsy i 250 g sera. Zapiekamy w temp 180 stopni przez 30 minut. W ostatniej minucie zapiekankę posypujemy resztką sera.</p><p>[ATTACH=full]66335[/ATTACH]</p><p></p><p>Ps. Składniki na 4 osoby</p><p>Ps. Przepis pochodzi z : <a href="http://www.gustoaroma.at/2010/12/mexikanischer-gemuse-auflauf-mit-tortillachips/" target="_blank">http://www.gustoaroma.at/2010/12/mexikanis...-tortillachips/</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1166698, member: 140"] [SIZE=14][B]Zapiekanka meksykańska[/B][/SIZE] [ATTACH=full]66334[/ATTACH] 1 por 2 większe czerwone papryki 300 g ziemniaków 200 g kidney fasoli (czerwonej) 300 g kukurydzy 4 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 300 ml rosołu 200 ml kwaśnej smietany ale tłustej (Sauerrahm) 2 łyżki meksykańskich przypraw albo 2 łyżeczki chilli, łyżeczka soli, pieprzu i curry. torebka tortilla- chips 300 g startego żółtego sera (gouda) 1.Por kroimy w krążki. Paprykę kroimy w dość dużą kostkę (pestki z papryki zostawiamy). Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Czosnek siekamy. 2.Na dużej patelni mocno podgrzewamy tłuszcz. Wsypujemy wszystkie pokrojone warzywa i podsmażamy 5 minut. Dodajemy fasolę i kukurydzę, zalewamy rosołem i dodajemy przyprawy - dusimy przez następne 5 minut. Na koniec dodajemy śmietanę. 3.Zawartrość patelni przekładamy do żaroodpornego naczynia. Na warzywa kładziemy chipsy i 250 g sera. Zapiekamy w temp 180 stopni przez 30 minut. W ostatniej minucie zapiekankę posypujemy resztką sera. [ATTACH=full]66335[/ATTACH] Ps. Składniki na 4 osoby Ps. Przepis pochodzi z : [URL="http://www.gustoaroma.at/2010/12/mexikanischer-gemuse-auflauf-mit-tortillachips/"]http://www.gustoaroma.at/2010/12/mexikanis...-tortillachips/[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka meksykańska
Top
Bottom