Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka mięsna z fasolą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 79176" data-attributes="member: 49"><p><strong>Zapiekanka mięsna z fasolą </strong> </p><p></p><p>350 g fasoli </p><p>po 150 g boczku i żołądków drobiowych </p><p>4 ząbki czosnku </p><p>1 marchewka </p><p>4-5 cebul </p><p>1/2 łyżeczki tymianku</p><p>2 gałązki natki </p><p>3 goździki</p><p>2 listki laurowe </p><p>po 300 g wieprzowiny i wołowiny </p><p>sól</p><p>6 pomidorów </p><p>250 g kiełbasy (np. śląska)</p><p>6 łyżek tłuszczu</p><p>4 szklanki bulionu </p><p>2 łyżki bułki tartej </p><p></p><p>Fasolę opłukać, zalać przegotowaną wodą, odstawić na 12 godz. Boczek i żołądki umyć, pokroić w kostkę, dodać do fasoli. Cebule obrać, jedną naszpikować goździkami. Czosnek obrać, marchewkę oczyścić, umyć. Gałązkę natki, 1/2 tymianku, listek laurowy, naszpikowaną cebulę, 2 ząbki czosnku i marchewkę wrzucić do fasoli. Gotować pod przykryciem 1 godz. Posolić. Wieprzowinę i wołowinę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Obsmażyć w 3-4 łyżkach tłuszczu, oprószyć solą i pieprzem. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę. Pomidory, pozostałą cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Warzywa, pozostałe zioła i bulion dodać do mięsa, przykryć. Dusić 1,5 godz. Fasolę (marchewkę i przyprawy wyjąć) dodać po 1 godz. Kiełbasę pokroić, wrzucić do rondla. Danie polać resztą tłuszczu rozgrzanego z tartą bułką, zapiekać 10 min w temp. 250°C.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 79176, member: 49"] [B]Zapiekanka mięsna z fasolą [/B] 350 g fasoli po 150 g boczku i żołądków drobiowych 4 ząbki czosnku 1 marchewka 4-5 cebul 1/2 łyżeczki tymianku 2 gałązki natki 3 goździki 2 listki laurowe po 300 g wieprzowiny i wołowiny sól 6 pomidorów 250 g kiełbasy (np. śląska) 6 łyżek tłuszczu 4 szklanki bulionu 2 łyżki bułki tartej Fasolę opłukać, zalać przegotowaną wodą, odstawić na 12 godz. Boczek i żołądki umyć, pokroić w kostkę, dodać do fasoli. Cebule obrać, jedną naszpikować goździkami. Czosnek obrać, marchewkę oczyścić, umyć. Gałązkę natki, 1/2 tymianku, listek laurowy, naszpikowaną cebulę, 2 ząbki czosnku i marchewkę wrzucić do fasoli. Gotować pod przykryciem 1 godz. Posolić. Wieprzowinę i wołowinę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Obsmażyć w 3-4 łyżkach tłuszczu, oprószyć solą i pieprzem. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę. Pomidory, pozostałą cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Warzywa, pozostałe zioła i bulion dodać do mięsa, przykryć. Dusić 1,5 godz. Fasolę (marchewkę i przyprawy wyjąć) dodać po 1 godz. Kiełbasę pokroić, wrzucić do rondla. Danie polać resztą tłuszczu rozgrzanego z tartą bułką, zapiekać 10 min w temp. 250°C. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka mięsna z fasolą
Top
Bottom