- Maj 18, 2007
- 2,668
- 16
- 38
ZAPIEKANKA MOZARELLA
składniki:
- kiełbasa
- makaron (u mnie 'świderki')
- 1 papryka (u mnie czerwona)
- 1 czerwona cebula
- mozarella
- 3 pomidory
- oliwa z oliwek
- vegeta, pieprz
- bazylia, majeranek, czosnek granulowany
- minikostka Knorr smażona cebula
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Kiełbasę, pomidory i mozarellę pokroić w plasterki. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, po czym wymieszać z makaronem, pieprzem, vegetą i minikostką Knorra.
Rozłożyć plasterki kiełbasy na dnie żaroodpornego naczynia. Wsypać połowę mieszanki makaronowo-paprykowo-cebulowej. Rozłożyć plasterki pomidora i mozarelli. Posypać bazylią, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Skropić oliwą z oliwek. I Jeszcze raz od kiełbasy do oliwy. Włożyć na 0,5h do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C.
składniki:
- kiełbasa
- makaron (u mnie 'świderki')
- 1 papryka (u mnie czerwona)
- 1 czerwona cebula
- mozarella
- 3 pomidory
- oliwa z oliwek
- vegeta, pieprz
- bazylia, majeranek, czosnek granulowany
- minikostka Knorr smażona cebula
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Kiełbasę, pomidory i mozarellę pokroić w plasterki. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, po czym wymieszać z makaronem, pieprzem, vegetą i minikostką Knorra.
Rozłożyć plasterki kiełbasy na dnie żaroodpornego naczynia. Wsypać połowę mieszanki makaronowo-paprykowo-cebulowej. Rozłożyć plasterki pomidora i mozarelli. Posypać bazylią, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Skropić oliwą z oliwek. I Jeszcze raz od kiełbasy do oliwy. Włożyć na 0,5h do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C.