Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka ryżowa z szynką i pieczarkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 813816" data-attributes="member: 2755"><p>Składniki:</p><p></p><p>3 szklanki ryżu ugotowanego na sypko</p><p>2 cebule</p><p>2 łyżki oliwy</p><p>1/3 szklanki bulionu drobiowego</p><p>15 dag szynki drobiowej</p><p>20 dag pieczarek</p><p>2 łyżki masła</p><p>tarty żółty ser</p><p>kurkuma</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Obieramy, siekamy cebulę, podsmażamy na oliwie. Ryż posypujemy kurkumą i mieszamy z cebulą. Następnie do ryżu z cebula dodajemy bulion drobiowy. Całość mieszamy. Na maśle podsmażamy oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Pod koniec smażenia doprawiamy pieczarki solą i pieprzem. Szynkę kroimy w cienkie paseczki. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ryżu. Na to nakładamy pieczarki i szynkę. Następnie ponownie wykładamy warstwę ryżu. Całość posypujemy warstwą tartego żółtego sera. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut. </p><p></p><p>Źródło: &quot;Dania z ryżu i kasz&quot; H. Jachowska seria Biblioteczka Poradnika Domowego</p><p></p><p>[ATTACH=full]37674[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 813816, member: 2755"] Składniki: 3 szklanki ryżu ugotowanego na sypko 2 cebule 2 łyżki oliwy 1/3 szklanki bulionu drobiowego 15 dag szynki drobiowej 20 dag pieczarek 2 łyżki masła tarty żółty ser kurkuma sól, pieprz Obieramy, siekamy cebulę, podsmażamy na oliwie. Ryż posypujemy kurkumą i mieszamy z cebulą. Następnie do ryżu z cebula dodajemy bulion drobiowy. Całość mieszamy. Na maśle podsmażamy oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Pod koniec smażenia doprawiamy pieczarki solą i pieprzem. Szynkę kroimy w cienkie paseczki. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ryżu. Na to nakładamy pieczarki i szynkę. Następnie ponownie wykładamy warstwę ryżu. Całość posypujemy warstwą tartego żółtego sera. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut. Źródło: "Dania z ryżu i kasz" H. Jachowska seria Biblioteczka Poradnika Domowego [ATTACH=full]37674[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka ryżowa z szynką i pieczarkami
Top
Bottom