Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka śledziowa z camembertem, ziemniakami i porem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1463306" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Zapiekanka śledziowa z camembertem, ziemniakami i porem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]85085[/ATTACH]</p><p></p><p>500 g filetów śledziowych a la matias</p><p>6-7 w miarę podłużnych ugotowanych w mundurkach i obranych ziemniaków</p><p>1 por drobno posiekany</p><p>20 g obranych pistacji, albo innych orzechów</p><p>200 g camemberta</p><p>150 ml białego wytrawnego wina</p><p>2 łyżki oliwy</p><p>20 g masła</p><p>natka pietruszki do dekoracji</p><p>pieprz i bardzo delikatnie sól</p><p>300 ml tłustej śmietany </p><p>1 jajko i 2 żóltka</p><p>mleko do moczenia śledzi</p><p></p><p>1. Sledzie moczymy w mleku przez całą noc.</p><p>2. Oliwę zozgrzewamy dodajemy masło i pokrojony w krążki por. Delikatnie solimy i uczciwie pieprzymy. Dodajemy wino i dusimy do momentu , aż wino wyparuje.</p><p>3. Ugotowane ziemniaki kroimy w talarki (ok 4 mm) i układamy w żaroodpornym naczyniu. Na ziemniaki wykładamy uduszony por, orzechy i pokrojony pod ukosem (3-4 cm) śledziem.</p><p>4. Jajo i żółtka oraz posiekaną pietruszkę mieszamy. Pieprzymy i masę wylewamy na na śledzie. Camembert kroimy w paski i układamy na zapiekance.</p><p>5. Zapiekamy przez 25 minut w temp 200 stopni.</p><p>6. Na koniec dekorujemy natką pietruszki</p><p></p><p>Ps. Przepis pochodzi z : <a href="http://kuchnialidla.pl/product/Zapiekanka-sledziowa-z-Camembertem-ziemniakami-i-porem" target="_blank">http://kuchnialidla.pl/product/Zapiekanka-...niakami-i-porem</a></p><p>Ps 2 . Wcale nie będę zaprzeczał ,że potrawa jest niekontrowersyjny, ale aby coś na ten temat można powiedzieć, trzeba ja ugotować i spróbować</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1463306, member: 140"] [SIZE=14][B]Zapiekanka śledziowa z camembertem, ziemniakami i porem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]85085[/ATTACH] 500 g filetów śledziowych a la matias 6-7 w miarę podłużnych ugotowanych w mundurkach i obranych ziemniaków 1 por drobno posiekany 20 g obranych pistacji, albo innych orzechów 200 g camemberta 150 ml białego wytrawnego wina 2 łyżki oliwy 20 g masła natka pietruszki do dekoracji pieprz i bardzo delikatnie sól 300 ml tłustej śmietany 1 jajko i 2 żóltka mleko do moczenia śledzi 1. Sledzie moczymy w mleku przez całą noc. 2. Oliwę zozgrzewamy dodajemy masło i pokrojony w krążki por. Delikatnie solimy i uczciwie pieprzymy. Dodajemy wino i dusimy do momentu , aż wino wyparuje. 3. Ugotowane ziemniaki kroimy w talarki (ok 4 mm) i układamy w żaroodpornym naczyniu. Na ziemniaki wykładamy uduszony por, orzechy i pokrojony pod ukosem (3-4 cm) śledziem. 4. Jajo i żółtka oraz posiekaną pietruszkę mieszamy. Pieprzymy i masę wylewamy na na śledzie. Camembert kroimy w paski i układamy na zapiekance. 5. Zapiekamy przez 25 minut w temp 200 stopni. 6. Na koniec dekorujemy natką pietruszki Ps. Przepis pochodzi z : [URL="http://kuchnialidla.pl/product/Zapiekanka-sledziowa-z-Camembertem-ziemniakami-i-porem"]http://kuchnialidla.pl/product/Zapiekanka-...niakami-i-porem[/URL] Ps 2 . Wcale nie będę zaprzeczał ,że potrawa jest niekontrowersyjny, ale aby coś na ten temat można powiedzieć, trzeba ja ugotować i spróbować [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka śledziowa z camembertem, ziemniakami i porem
Top
Bottom