Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Zapiekanka z bananow i mandarynek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="melmire" data-source="post: 59832" data-attributes="member: 130"><p>4 banany</p><p>4 mandarynki</p><p>400 g cukru</p><p>4 jajka</p><p>kieliszek szampana</p><p>laska wanilii</p><p>50cl wody</p><p>platki migdalowe</p><p></p><p>Z wody,250 g cukru i wanilii ugotowac syrop.</p><p>Obrac banany i mandarynki. Banany pokroic w plasterki, mandarynki podzielic na czasteczki.</p><p>Banany podgotowac w syropie, po 5 min dodac kawalki mandarynek i gotowac 3 min.</p><p>Wylowic owoce, syrop zachowac.</p><p>Oddzielic bialka od zoltek. Zoltka wlac do garnuszka w kapieli wodnej. Wsypac reszte cukru, ubic aby uzyskac geste sabayone .</p><p>Wlac kieliszek szampana, ciagle ubijajac.</p><p>Blache piecyka wysypac platkami migdalowymi, podpiec je lekko.</p><p>Na zaroodpornym talerzu/polmisku ulozyc dekoracyjnie owoce. Polac je sabayone, posypac platkami migdalowymi. Zapiec w piekarniku przez kilka minut, podawac gorace.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="melmire, post: 59832, member: 130"] 4 banany 4 mandarynki 400 g cukru 4 jajka kieliszek szampana laska wanilii 50cl wody platki migdalowe Z wody,250 g cukru i wanilii ugotowac syrop. Obrac banany i mandarynki. Banany pokroic w plasterki, mandarynki podzielic na czasteczki. Banany podgotowac w syropie, po 5 min dodac kawalki mandarynek i gotowac 3 min. Wylowic owoce, syrop zachowac. Oddzielic bialka od zoltek. Zoltka wlac do garnuszka w kapieli wodnej. Wsypac reszte cukru, ubic aby uzyskac geste sabayone . Wlac kieliszek szampana, ciagle ubijajac. Blache piecyka wysypac platkami migdalowymi, podpiec je lekko. Na zaroodpornym talerzu/polmisku ulozyc dekoracyjnie owoce. Polac je sabayone, posypac platkami migdalowymi. Zapiec w piekarniku przez kilka minut, podawac gorace. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Zapiekanka z bananow i mandarynek
Top
Bottom