- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
600 g cukini
6 jajek
200 g mozzarelli lub innego sera (takiego, który się ładnie rozpuszcza)natka
oliwa
sól, pieprz...
Cukinie pokroić w plastry
ser pokroić o w plastry
natkę posiekać (ale nie za drobno)
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni
Żaroodporną formę wysmarować oliwą. Ułożyć warstwę cukini, przykryć warstwą sera, posypać natką. Itd na zmianę
.. NA wierzchu powinien się znaleźć ser
Jajka roztrzepać widelcem, doprawić
Wylać na zapiekankę
Piec około 15 min.
---
Robiłam ją. Jest niezła.. ale następnym razem ją doprawię bardziej.. gałką, dodam parmezanu, żeby smak był ostrzejszy.. mozzarella jest jednak bardzo łagodna w smaku a ja wolę bardziej zdecydowane smaki
6 jajek
200 g mozzarelli lub innego sera (takiego, który się ładnie rozpuszcza)natka
oliwa
sól, pieprz...
Cukinie pokroić w plastry
ser pokroić o w plastry
natkę posiekać (ale nie za drobno)
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni
Żaroodporną formę wysmarować oliwą. Ułożyć warstwę cukini, przykryć warstwą sera, posypać natką. Itd na zmianę

Jajka roztrzepać widelcem, doprawić
Wylać na zapiekankę
Piec około 15 min.
---
Robiłam ją. Jest niezła.. ale następnym razem ją doprawię bardziej.. gałką, dodam parmezanu, żeby smak był ostrzejszy.. mozzarella jest jednak bardzo łagodna w smaku a ja wolę bardziej zdecydowane smaki