Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
zapiekanka z kaszy gryczanej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 957947" data-attributes="member: 90"><p>dwa woreczki kaszy gryczanej (ale można wziąć więcej)</p><p>ok 20-30 dag pieczarek</p><p>4 parówki ( ja użyłam delikatesowych)</p><p>puszka groszku</p><p>cebula</p><p>30 dag żółtego sera ( albo nawet więcej)</p><p>olej do smażenia, sól, pieprz</p><p></p><p>kaszę ugotować ( ok 10-15 minut) odsączyć</p><p>pieczarki pokroić w cienkie plasterki i wraz z posiekaną cebulą podsmażyć na oleju aż odparuje sok, przyprawić do smaku.</p><p>parówki pokroić na plasterki, ser zetrzeć na tarce.</p><p></p><p>naczynie żaroodporne (robiłam w okrągłym o śr.20 cm wys. 10 cm) wysmarować masłem, -wyłożyć połowę kaszy, </p><p>-następnie wyłożyć pieczarki z cebulą*,</p><p>-ułożyć warstwę z parówek, </p><p>-równomiernie rozsypać groszek, </p><p>-posypać połową sera, </p><p>-wyłożyć drugą część kaszy lekko przygnieść, </p><p>-na wierzch dać resztę sera.</p><p></p><p>* proponuję ser podzielić na 3 części ( a nie na dwie jak ja to zrobiłam) i dać też między warstwę pieczarek i parówek ( bo u mnie się trochę rozpadała ta dolna część).</p><p></p><p>Całość pod przykryciem piec w rozgrzanym do ok. 200st. piekarniku przez 40-45 minut.</p><p></p><p>na zdjęciu jest moja wczorajsza kasza (teraz zimna) ale porcja podana na talerz na gorąco również znakomicie trzymała swój kształt, trochę tylko ta dolna warstwa się rozpadała (o czym już wspomniałam wyżej).</p><p></p><p>[ATTACH=full]51029[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]51030[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 957947, member: 90"] dwa woreczki kaszy gryczanej (ale można wziąć więcej) ok 20-30 dag pieczarek 4 parówki ( ja użyłam delikatesowych) puszka groszku cebula 30 dag żółtego sera ( albo nawet więcej) olej do smażenia, sól, pieprz kaszę ugotować ( ok 10-15 minut) odsączyć pieczarki pokroić w cienkie plasterki i wraz z posiekaną cebulą podsmażyć na oleju aż odparuje sok, przyprawić do smaku. parówki pokroić na plasterki, ser zetrzeć na tarce. naczynie żaroodporne (robiłam w okrągłym o śr.20 cm wys. 10 cm) wysmarować masłem, -wyłożyć połowę kaszy, -następnie wyłożyć pieczarki z cebulą*, -ułożyć warstwę z parówek, -równomiernie rozsypać groszek, -posypać połową sera, -wyłożyć drugą część kaszy lekko przygnieść, -na wierzch dać resztę sera. * proponuję ser podzielić na 3 części ( a nie na dwie jak ja to zrobiłam) i dać też między warstwę pieczarek i parówek ( bo u mnie się trochę rozpadała ta dolna część). Całość pod przykryciem piec w rozgrzanym do ok. 200st. piekarniku przez 40-45 minut. na zdjęciu jest moja wczorajsza kasza (teraz zimna) ale porcja podana na talerz na gorąco również znakomicie trzymała swój kształt, trochę tylko ta dolna warstwa się rozpadała (o czym już wspomniałam wyżej). [ATTACH=full]51029[/ATTACH] [ATTACH=full]51030[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
zapiekanka z kaszy gryczanej
Top
Bottom