Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
zapiekanka z kaszy gryczanej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="moni77" data-source="post: 56524" data-attributes="member: 73"><p>3-4 szklanki ugotowanej na sypko kaszy gryczanej;</p><p>2 marchewki;</p><p>2 pietruszki;</p><p>średni seler;</p><p>cebula;</p><p>30dkg pieczarek</p><p>30dkg sera żółtego</p><p>duża podwójna pierś z kurczaka</p><p>puszka pomidorów bez skórki</p><p>1 papryka</p><p>pieprz</p><p>vegeta</p><p>sól;</p><p>sos sojowy albo maggi</p><p>kilka plasterków boczku;</p><p>gałka muszkatuowa;</p><p>oliwa z oliwek</p><p></p><p>na dno naczynia żarodopornego układamy boczus, na to połowę ugotowanej kaszy.Wazrywa obieramy i starte na tarce o dużych oczkach smazymy na oliwie ze szczypta gałki muszkatułowej, solą i pieprzem - najlepiej świeżo mielonym kolorowym. Kiedy lekko się podsmaża dodajemy malutko wody żeby jeszcze je poddusic i gotowe siup na kasze.Pieczarki podsmazamy z cebula doprawione solą i siup na warzywa.Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy sosem sojowym lub maggi, vegetą(ok. łyżeczke) i smazywy na oliwie i siup na pieczarki . Na to kilka plastrów sera żółtego, papryka w kostkę i pomidory z puszki.Przykrywamy resztą kaszy i przysypujemy serem żółtym.Teraz na 200stopni do piekarnika aż się serek rozpuści i zapiekanka przejdzie soba czyli minimum 60min.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="moni77, post: 56524, member: 73"] 3-4 szklanki ugotowanej na sypko kaszy gryczanej; 2 marchewki; 2 pietruszki; średni seler; cebula; 30dkg pieczarek 30dkg sera żółtego duża podwójna pierś z kurczaka puszka pomidorów bez skórki 1 papryka pieprz vegeta sól; sos sojowy albo maggi kilka plasterków boczku; gałka muszkatuowa; oliwa z oliwek na dno naczynia żarodopornego układamy boczus, na to połowę ugotowanej kaszy.Wazrywa obieramy i starte na tarce o dużych oczkach smazymy na oliwie ze szczypta gałki muszkatułowej, solą i pieprzem - najlepiej świeżo mielonym kolorowym. Kiedy lekko się podsmaża dodajemy malutko wody żeby jeszcze je poddusic i gotowe siup na kasze.Pieczarki podsmazamy z cebula doprawione solą i siup na warzywa.Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy sosem sojowym lub maggi, vegetą(ok. łyżeczke) i smazywy na oliwie i siup na pieczarki . Na to kilka plastrów sera żółtego, papryka w kostkę i pomidory z puszki.Przykrywamy resztą kaszy i przysypujemy serem żółtym.Teraz na 200stopni do piekarnika aż się serek rozpuści i zapiekanka przejdzie soba czyli minimum 60min. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
zapiekanka z kaszy gryczanej
Top
Bottom