Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka z kaszy gryczanej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mysz" data-source="post: 1567675" data-attributes="member: 1843"><p>Jestem umiarkowaną fanką kaszy gryczanej, ale w tym wydaniu bardzo mi smakowała.</p><p>Nie dałam cebuli bo jej nie lubię.</p><p>Dałam 600 gram pieczarek, a plastry kiełbasy położyłam tylko z jednej strony (dla męża).</p><p></p><p>Przepis z bloga koleżanki</p><p><a href="http://mismakuje.blogspot.com/2013/09/zapiekanka-z-kaszy-gryczanej.html" target="_blank">http://mismakuje.blogspot.com/2013/09/zapi...-gryczanej.html</a></p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p>300g kaszy gryczanej</p><p>300g pieczarek</p><p>300g kiełbasy</p><p>puszka fasoli białej konserwowej</p><p>2 średnie cebule</p><p>ser żółty</p><p>2 łyżki oleju</p><p></p><p>Sos do zalania:</p><p>400ml jogurtu naturalnego</p><p>łyżeczka ziół prowansalskich</p><p>pół łyżeczki papryki słodkiej</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p></p><p>Kaszę gotujemy na sypko.</p><p>Pokrojone pieczarki i cebule przesmażamy na oleju a następnie dodajemy do kaszy.</p><p>Jako kolejne do kaszy wędrują - pokrojona kiełbasa i odcedzona z zalewy fasola biała.</p><p></p><p>W międzyczasie przygotowuję sos do zalania z jogurty naturalnego i przypraw.</p><p></p><p>Kasze z dodatkami przekładam do naczynia żaroodpornego i zalewam sosem. ( ja ułożyłam warstwy - kasza,sos,kasza,sos - na koniec przykrywamy wszystko serem zółtym.</p><p></p><p>Piec ok. 40 minut w temp. 180 st C.</p><p></p><p>Pierwsze 30 minut piekę pod przykryciem, na ostatnie 10 minut przykrycie zdejmuję i wtedy ser nie jest ciągnący. </p><p></p><p>Zamiast kiełbasy można podwoić ilość pieczarek i będzie idealne danie wegetariańskie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mysz, post: 1567675, member: 1843"] Jestem umiarkowaną fanką kaszy gryczanej, ale w tym wydaniu bardzo mi smakowała. Nie dałam cebuli bo jej nie lubię. Dałam 600 gram pieczarek, a plastry kiełbasy położyłam tylko z jednej strony (dla męża). Przepis z bloga koleżanki [URL="http://mismakuje.blogspot.com/2013/09/zapiekanka-z-kaszy-gryczanej.html"]http://mismakuje.blogspot.com/2013/09/zapi...-gryczanej.html[/URL] Składniki: 300g kaszy gryczanej 300g pieczarek 300g kiełbasy puszka fasoli białej konserwowej 2 średnie cebule ser żółty 2 łyżki oleju Sos do zalania: 400ml jogurtu naturalnego łyżeczka ziół prowansalskich pół łyżeczki papryki słodkiej sól i pieprz Wykonanie: Kaszę gotujemy na sypko. Pokrojone pieczarki i cebule przesmażamy na oleju a następnie dodajemy do kaszy. Jako kolejne do kaszy wędrują - pokrojona kiełbasa i odcedzona z zalewy fasola biała. W międzyczasie przygotowuję sos do zalania z jogurty naturalnego i przypraw. Kasze z dodatkami przekładam do naczynia żaroodpornego i zalewam sosem. ( ja ułożyłam warstwy - kasza,sos,kasza,sos - na koniec przykrywamy wszystko serem zółtym. Piec ok. 40 minut w temp. 180 st C. Pierwsze 30 minut piekę pod przykryciem, na ostatnie 10 minut przykrycie zdejmuję i wtedy ser nie jest ciągnący. Zamiast kiełbasy można podwoić ilość pieczarek i będzie idealne danie wegetariańskie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Top
Bottom