Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka z mięsem mielonym i kiszoną kapustą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1119628" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Zapiekanka z mięsem mielonym i kiszoną kapustą</strong></span></p><p>[ATTACH=full]62984[/ATTACH]</p><p>500g ziemniaków</p><p>2 cebule</p><p>4 łyżki smalcu lub oliwy</p><p>600g kiszonej kapusty</p><p>125 ml białego wina</p><p>1 listek laurowy i 5 ziarenek jałowca</p><p>sól, pieprz</p><p>500 g mielonego mięsa</p><p>1 łyżeczka papryki</p><p>4 łyżki przecieru pomidorowego</p><p>150 ml creme fraiche</p><p>150 g startego żółtego sera</p><p></p><p>1.Ziemniaki (do sałatek) gotujemy w łupinkach.Następnie obieramy i kroimy w plasterki.</p><p>2.Cebulę kroimy w kostkę</p><p>3.Rozpuszczamy w garnku połowę tłuszczu, dodajemy cebulę, lekko odciśniętą kiszoną kapustę, wino, listek laurowy, ziarenka jałowca oraz solimy i pieprzymy. Dusimy ok 15 minut bez przykrywki.</p><p>4.Na pozostałym tłuszczu smażymy mięso mielone wymieszane z przecierem pomidorowym. Solimy , pieprzymy i papryczymy.</p><p>5.W żaroodpornej natłuszczonej foremnc (30x20) kładziemy kapustę następnie mięso a na górę ziemniaki.</p><p>6.100g żółtego sera mieszamy z creme fraichem i polewamy nim zapiekankę.</p><p>7.Pieczemy przez 30 minut w temp 190 stopni. Po 20 minutach dodajemy pozostały ser.</p><p></p><p>Ps1.Przepis podany jest na 4 osoby. Jedna porcja zawiera 640 kcal/2688 kj</p><p>Ps2. Przepis pochodzi z książki Hackfleisch-NCV</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1119628, member: 140"] [SIZE=14][B]Zapiekanka z mięsem mielonym i kiszoną kapustą[/B][/SIZE] [ATTACH=full]62984[/ATTACH] 500g ziemniaków 2 cebule 4 łyżki smalcu lub oliwy 600g kiszonej kapusty 125 ml białego wina 1 listek laurowy i 5 ziarenek jałowca sól, pieprz 500 g mielonego mięsa 1 łyżeczka papryki 4 łyżki przecieru pomidorowego 150 ml creme fraiche 150 g startego żółtego sera 1.Ziemniaki (do sałatek) gotujemy w łupinkach.Następnie obieramy i kroimy w plasterki. 2.Cebulę kroimy w kostkę 3.Rozpuszczamy w garnku połowę tłuszczu, dodajemy cebulę, lekko odciśniętą kiszoną kapustę, wino, listek laurowy, ziarenka jałowca oraz solimy i pieprzymy. Dusimy ok 15 minut bez przykrywki. 4.Na pozostałym tłuszczu smażymy mięso mielone wymieszane z przecierem pomidorowym. Solimy , pieprzymy i papryczymy. 5.W żaroodpornej natłuszczonej foremnc (30x20) kładziemy kapustę następnie mięso a na górę ziemniaki. 6.100g żółtego sera mieszamy z creme fraichem i polewamy nim zapiekankę. 7.Pieczemy przez 30 minut w temp 190 stopni. Po 20 minutach dodajemy pozostały ser. Ps1.Przepis podany jest na 4 osoby. Jedna porcja zawiera 640 kcal/2688 kj Ps2. Przepis pochodzi z książki Hackfleisch-NCV [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka z mięsem mielonym i kiszoną kapustą
Top
Bottom