Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka z pieczarkami, chili i cheddarem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1520999" data-attributes="member: 1024"><p><strong>ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI I CHILI</strong></p><p></p><p>Źródło przepisu - <a href="http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,15850694,Kuchnia_na_majowke__Odkryj_pieczarke.html" target="_blank">http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy..._pieczarke.html</a></p><p></p><p>* 250 g pieczarek</p><p></p><p>* 4-6 łyżek masła</p><p></p><p>* 2 posiekane drobno ząbki czosnku</p><p></p><p>* skórka otarta z 1 cytryny</p><p></p><p>* papryczka chili drobno posiekana</p><p></p><p>* kilka gałązek bardzo drobno posiekanej natki pietruszki</p><p></p><p>* tarty cheddar</p><p></p><p>* kromki wiejskiego chleba</p><p></p><p>Pieczarki oczyść, pokrój na ćwiartki. Masło rozgrzej na patelni, wrzuć pieczarki, smaż powoli. Gdy woda wyparuje, zwiększ gaz, dodaj przyprawy, zamieszaj. Pilnuj, by smażyć tylko dotąd, aż się zrumienią, podrzucaj na patelni. Kromki chleba posyp tartym serem, przykryj pieczarkami, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Zapiekaj, aż ser się rozpuści.</p><p></p><p>Moje uwagi:</p><p>Zrobiłam chłopakom z ilości na oko, chwalili, że przepyszne. </p><p>Pieczarki pokrojone w plastry smażyłam na łyżce klarowanego masła z łyżką oleju, bez etapu puszczania przez nie wody.</p><p>Chili (wybrałam żółtą) drobniutko posiekałam z czosnkiem i natką pietruszki, dodałam otartą skórkę z cytryny i szczyptę soli.</p><p>Sera nie ucierałam, tylko pokroiłam w plasterki.</p><p>Zapiekałam nie w piekarniku, a w specjalnym opiekaczu do grzanek (przywiezionym wieki temu z NRD).</p><p></p><p>[ATTACH=full]88810[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]88809[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1520999, member: 1024"] [B]ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI I CHILI[/B] Źródło przepisu - [URL="http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,15850694,Kuchnia_na_majowke__Odkryj_pieczarke.html"]http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy..._pieczarke.html[/URL] * 250 g pieczarek * 4-6 łyżek masła * 2 posiekane drobno ząbki czosnku * skórka otarta z 1 cytryny * papryczka chili drobno posiekana * kilka gałązek bardzo drobno posiekanej natki pietruszki * tarty cheddar * kromki wiejskiego chleba Pieczarki oczyść, pokrój na ćwiartki. Masło rozgrzej na patelni, wrzuć pieczarki, smaż powoli. Gdy woda wyparuje, zwiększ gaz, dodaj przyprawy, zamieszaj. Pilnuj, by smażyć tylko dotąd, aż się zrumienią, podrzucaj na patelni. Kromki chleba posyp tartym serem, przykryj pieczarkami, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Zapiekaj, aż ser się rozpuści. Moje uwagi: Zrobiłam chłopakom z ilości na oko, chwalili, że przepyszne. Pieczarki pokrojone w plastry smażyłam na łyżce klarowanego masła z łyżką oleju, bez etapu puszczania przez nie wody. Chili (wybrałam żółtą) drobniutko posiekałam z czosnkiem i natką pietruszki, dodałam otartą skórkę z cytryny i szczyptę soli. Sera nie ucierałam, tylko pokroiłam w plasterki. Zapiekałam nie w piekarniku, a w specjalnym opiekaczu do grzanek (przywiezionym wieki temu z NRD). [ATTACH=full]88810[/ATTACH] [ATTACH=full]88809[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka z pieczarkami, chili i cheddarem
Top
Bottom