Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
zapiekanka z ziemniaków i mielonego
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="zyglis" data-source="post: 83663"><p>Ilości składników nie podaję, robie na oko w zależności od ilości konsumentów</p><p>Ziemiaki ugotowane na lekko twardawe, pokrojone w plastry i zrumienione na oleju. Mięso mielone wieprzowo-wołowe podsmażone z drobno posiekaną cebulką. Opcjonalnie osobno podsmażone ( też zrumienione ) pieczarki lub ugotowaną mrożoną fasolkę szparagową. Przyprawy to oczywiście sól, pieprz, oregano Lub żioła prowansalskie.</p><p>Naczybie żaroodporne cieniutka wysmarowane olejem, na ułożoną warstwę ziemniaków wykładam warstwę mięsa, na to pieczarki lub fasolkę, z kolei na to obrane ze skóry i pokrojone w plastry pomidory, i znów warstwa w tej samej kolejności na wierzchu warstwa ziemniaków. </p><p>@ jajka rozmącone ze śmietaną ( opcjonalnie z mlekiem ) do tego starty na drobno żółty ser ( gołda ) i po wymieszaniu polewam zapiekankę a na koniec, lekko opruszam tartą bułką. Zapiekam 30 - 40 minut w temperaturze 200 stopni</p><p>Do takiej zapiekanki podaję surówkę lub sałatę.</p><p>Zyczę smacznego i pozdrawiam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="zyglis, post: 83663"] Ilości składników nie podaję, robie na oko w zależności od ilości konsumentów Ziemiaki ugotowane na lekko twardawe, pokrojone w plastry i zrumienione na oleju. Mięso mielone wieprzowo-wołowe podsmażone z drobno posiekaną cebulką. Opcjonalnie osobno podsmażone ( też zrumienione ) pieczarki lub ugotowaną mrożoną fasolkę szparagową. Przyprawy to oczywiście sól, pieprz, oregano Lub żioła prowansalskie. Naczybie żaroodporne cieniutka wysmarowane olejem, na ułożoną warstwę ziemniaków wykładam warstwę mięsa, na to pieczarki lub fasolkę, z kolei na to obrane ze skóry i pokrojone w plastry pomidory, i znów warstwa w tej samej kolejności na wierzchu warstwa ziemniaków. @ jajka rozmącone ze śmietaną ( opcjonalnie z mlekiem ) do tego starty na drobno żółty ser ( gołda ) i po wymieszaniu polewam zapiekankę a na koniec, lekko opruszam tartą bułką. Zapiekam 30 - 40 minut w temperaturze 200 stopni Do takiej zapiekanki podaję surówkę lub sałatę. Zyczę smacznego i pozdrawiam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
zapiekanka z ziemniaków i mielonego
Top
Bottom