Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Zapiekanki W Ciabattach*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="adrijah" data-source="post: 740709" data-attributes="member: 4081"><p>Zrobiłam je na imprezę urodzinową MMa*. Wszystko przygotowałam w domu, na miejscu tylko posypałam serem i upiekłam. Wszyscy się zajadali Dumna byłam jak nigdy, tak mnie chwalili (albo po prostu chcieli być grzeczni )</p><p></p><p>Ta na zdjęciu to jedna jedyna, która została (i zdążyła ostygnąć)</p><p></p><p><strong>ZAPIEKANKI W CIABATTACH</strong></p><p></p><p>składniki:</p><p>- 6 bułek ciabatt (miały być hot-dogówki, ale zabrakło w sklepie)</p><p>- 3 różne mieszanki mrożonych warzyw (chińska, włoska i jakaś z pomidorami i fasolą)</p><p>- majonez</p><p>- 2 torebki startego żółtego sera</p><p>- 1 torebka startej mozarelli</p><p>- paczkowany wędzony boczek</p><p>- przyprawy: vegeta, pieprz, majeranek, bazylia, mieszanka włoska z warzyw na patelnie)</p><p>- olej</p><p></p><p>Mieszanki warzywne wrzucić na rozgrzany olej, poddusić z przyprawami co jakiś czas mieszając. Boczek pokroić w sporą kostkę, podsmażyć na oleju. Warzywa i boczek wymieszać bez tłuszczu z patelni, odstawić pod przykryciem. Bułki przekroić na pół, wyjąć miąższ. </p><p>Już na imprezie rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Przekrojone i wydrążone bułki posmarować majonezem, włożyć jak najwięcej farszu. Sery z paczek wymieszać, obficie posypać nimi zapiekanki. Włożyć na blasze do piekarnika, piec aż ser się rozpuści i ewentualnie lekko zarumieni.</p><p>Ewentualnie polać ketchupem.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>*MM - Mój Mężczyzna</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="adrijah, post: 740709, member: 4081"] Zrobiłam je na imprezę urodzinową MMa*. Wszystko przygotowałam w domu, na miejscu tylko posypałam serem i upiekłam. Wszyscy się zajadali Dumna byłam jak nigdy, tak mnie chwalili (albo po prostu chcieli być grzeczni ) Ta na zdjęciu to jedna jedyna, która została (i zdążyła ostygnąć) [B]ZAPIEKANKI W CIABATTACH[/B] składniki: - 6 bułek ciabatt (miały być hot-dogówki, ale zabrakło w sklepie) - 3 różne mieszanki mrożonych warzyw (chińska, włoska i jakaś z pomidorami i fasolą) - majonez - 2 torebki startego żółtego sera - 1 torebka startej mozarelli - paczkowany wędzony boczek - przyprawy: vegeta, pieprz, majeranek, bazylia, mieszanka włoska z warzyw na patelnie) - olej Mieszanki warzywne wrzucić na rozgrzany olej, poddusić z przyprawami co jakiś czas mieszając. Boczek pokroić w sporą kostkę, podsmażyć na oleju. Warzywa i boczek wymieszać bez tłuszczu z patelni, odstawić pod przykryciem. Bułki przekroić na pół, wyjąć miąższ. Już na imprezie rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Przekrojone i wydrążone bułki posmarować majonezem, włożyć jak najwięcej farszu. Sery z paczek wymieszać, obficie posypać nimi zapiekanki. Włożyć na blasze do piekarnika, piec aż ser się rozpuści i ewentualnie lekko zarumieni. Ewentualnie polać ketchupem. *MM - Mój Mężczyzna [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Zapiekanki W Ciabattach*
Bottom