Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekany fenkuł (koper włoski) z pomidorami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1108173" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px">Zapiekany fenkuł z pomidorami</span></p><p></p><p>[ATTACH=full]62355[/ATTACH]</p><p>750 g Kopru włoskiego</p><p>4 ząbki czosnku</p><p>250 pomidorów z puszki</p><p>2 większe pomidory</p><p>2 szt mozzarella</p><p>2 łyżeczki ziół prowandzkich</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>1.Koper włoski przekrawamy na połówkę. Wycinamy ostrożnie głób, tak by całość się nie rozpadła i gotujemy na małym ogniu w osolonej wodzie przez 20 minut.</p><p>2.Pomidory z puszki, posiekany czosnek, zioła,sól i pieprz mieszamy i wylewamy na obłożoną aluminiową folią formę (20x30).</p><p>3.Fenkuł kroimy jeszcze na połowę i kładziemy na sos pomidorowy.Delikatnie solimy i pieprzymy. Pomidory (uprzednio pozbywszy się tego twardego - brzmi to tak dwuznacznie ) kroimy w plasterki i kładziemy na fenkuły. Tak samo postępujemy z mozzarellą.</p><p>4.Zapiekamy w temp.180 przez ok 30 minut</p><p></p><p>ps.1 Zamiast jednej mozzareli można dodać 100g sera gorgonzola</p><p>ps.2 Doskolale smakuje z ciabattą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1108173, member: 140"] [SIZE=14]Zapiekany fenkuł z pomidorami[/SIZE] [ATTACH=full]62355[/ATTACH] 750 g Kopru włoskiego 4 ząbki czosnku 250 pomidorów z puszki 2 większe pomidory 2 szt mozzarella 2 łyżeczki ziół prowandzkich sól i pieprz 1.Koper włoski przekrawamy na połówkę. Wycinamy ostrożnie głób, tak by całość się nie rozpadła i gotujemy na małym ogniu w osolonej wodzie przez 20 minut. 2.Pomidory z puszki, posiekany czosnek, zioła,sól i pieprz mieszamy i wylewamy na obłożoną aluminiową folią formę (20x30). 3.Fenkuł kroimy jeszcze na połowę i kładziemy na sos pomidorowy.Delikatnie solimy i pieprzymy. Pomidory (uprzednio pozbywszy się tego twardego - brzmi to tak dwuznacznie ) kroimy w plasterki i kładziemy na fenkuły. Tak samo postępujemy z mozzarellą. 4.Zapiekamy w temp.180 przez ok 30 minut ps.1 Zamiast jednej mozzareli można dodać 100g sera gorgonzola ps.2 Doskolale smakuje z ciabattą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekany fenkuł (koper włoski) z pomidorami
Top
Bottom