Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Zapiekany łosoś*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 77029" data-attributes="member: 298"><p>ZAPIEKANY ŁOSOŚ </p><p></p><p></p><p>Składniki</p><p></p><p> 1 kg łososia bałtyckiego </p><p> oliwę do obsmażania </p><p> </p><p>Przyprawy: </p><p> </p><p> sól </p><p> pieprz czarny mielony </p><p> pieprz ziołowy </p><p> 1 łyżka tymianku </p><p> 1 łyżeczka bazylii </p><p> 1 łyżeczka oregano </p><p> 1 łyżka papryki słodkiej mielonej </p><p> 1/4 łyżeczki chili </p><p> przyprawa do ryb Kamis </p><p> </p><p></p><p><u><strong>Etapy przygotowania</strong></u></p><p></p><p>1. Łososia sprawiamy, dzielimy na dzwonka, myjemy. </p><p>2. Następnie osuszamy go na papierowym ręczniku z nadmiaru wody. </p><p>3. Rybę solimy i pieprzymy. Wszystkie zioła mieszamy razem i prószymy nimi mocno łososia. </p><p>4. Po czym obsypujemy go delikatnie mąką. </p><p>5. Rozgrzewamy oliwę na patelni i obsmażamy delikatnie łososia z każdej strony. </p><p>6. Przekładamy go do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180* przez około 30 minut. </p><p>7. Podajemy go na gorąco. Przyrządzony w ten sposób łosoś poprostu rozpływa się w ustach. </p><p></p><p></p><p>POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 77029, member: 298"] ZAPIEKANY ŁOSOŚ Składniki 1 kg łososia bałtyckiego oliwę do obsmażania Przyprawy: sól pieprz czarny mielony pieprz ziołowy 1 łyżka tymianku 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 1 łyżka papryki słodkiej mielonej 1/4 łyżeczki chili przyprawa do ryb Kamis [U][B]Etapy przygotowania[/B][/U] 1. Łososia sprawiamy, dzielimy na dzwonka, myjemy. 2. Następnie osuszamy go na papierowym ręczniku z nadmiaru wody. 3. Rybę solimy i pieprzymy. Wszystkie zioła mieszamy razem i prószymy nimi mocno łososia. 4. Po czym obsypujemy go delikatnie mąką. 5. Rozgrzewamy oliwę na patelni i obsmażamy delikatnie łososia z każdej strony. 6. Przekładamy go do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180* przez około 30 minut. 7. Podajemy go na gorąco. Przyrządzony w ten sposób łosoś poprostu rozpływa się w ustach. POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Zapiekany łosoś*
Top
Bottom