Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Zawijane zrazy wieprzowe zapiekane z serem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 763431" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Inspiracja - Burda - Agencja Muza. Zmieniłam ilość i jakość składników, ponieważ z oryginalnego przepisu nie wychodziły dość smaczne.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Składniki</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">4 sznycle wieprzowe (od szynki)</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 strąk czerwonej papryki</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 cebule</span></p><p><span style="font-size: 26px">puszka pomidorów pelati (mała)</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 szklanki śmietany 22%</span></p><p><span style="font-size: 26px">4 plastry żółtego sera (ementaler lub inny tłusty)</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżka masła</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżeczka mąki</span></p><p><span style="font-size: 26px">sól, mielony kminek do smaku</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Paprykę umyć, usunąć z niej pestki i białe błony, a potem pokroić w paski. Cebulę obrać i drobno posiekać. Rozbite cienko sznycle posypać solą i mielonym kminkiem, obłożyć papryką, zwinąć i spiąć wykałaczkami. W brytfannie z pokrywą rozgrzać tłuszcz, obsmażyć zrazy, dodać cebulę i podsmażyć na lekko rumiany kolor ze wszystkich stron. Następnie dodać pomidory, przykryć i dusić około 40 minut na małym ogniu. Kiedy zrazy będą miękkie, podprawić sos śmietaną wymieszaną z mąką. Zamieszać sos, na każdym zrazie położyć plasterek sera i zapiec, żeby ser dobrze się roztopił, a nie przypalił.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 763431, member: 10341"] [SIZE=10]Inspiracja - Burda - Agencja Muza. Zmieniłam ilość i jakość składników, ponieważ z oryginalnego przepisu nie wychodziły dość smaczne. [B]Składniki[/B] 4 sznycle wieprzowe (od szynki) 1 strąk czerwonej papryki 2 cebule puszka pomidorów pelati (mała) 1/2 szklanki śmietany 22% 4 plastry żółtego sera (ementaler lub inny tłusty) 1 łyżka masła 1 łyżeczka mąki sól, mielony kminek do smaku Paprykę umyć, usunąć z niej pestki i białe błony, a potem pokroić w paski. Cebulę obrać i drobno posiekać. Rozbite cienko sznycle posypać solą i mielonym kminkiem, obłożyć papryką, zwinąć i spiąć wykałaczkami. W brytfannie z pokrywą rozgrzać tłuszcz, obsmażyć zrazy, dodać cebulę i podsmażyć na lekko rumiany kolor ze wszystkich stron. Następnie dodać pomidory, przykryć i dusić około 40 minut na małym ogniu. Kiedy zrazy będą miękkie, podprawić sos śmietaną wymieszaną z mąką. Zamieszać sos, na każdym zrazie położyć plasterek sera i zapiec, żeby ser dobrze się roztopił, a nie przypalił. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Zawijane zrazy wieprzowe zapiekane z serem*
Top
Bottom