Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Zawijane zrazy wieprzowe zapiekane z serem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 766186" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Jeśli mówisz o obsmażaniu 0,5 kg mięsa, nawet pokrojonego w kostkę na gulasz, za jednym razem, to zawsze przy tej ilości puści sok i dopiero po odparowaniu soku, już twarde, zaczyna się rumienić. Powinnaś to mięso podzielić na porcje</span> i w zależności od wielkości patelni obsmażać je partiami, na silnie rozgrzanym, ale nie palącym się tłuszczu, tak żeby kawałki nie stykały się ze sobą. Po usmażeniu jednej porcji robić to samo z następną itd. Kiedy całe mięso obsmażone, dopiero możesz dusić je w odpowiednich sosach.I nie wierz w opowieści, że zaraz po obsmażeniu mięso staje się mięciutkie. Ono musi udusić się w odpowiednim sosie, nieraz przez dłuższy czas. Tylko mięsa smażone, jak kotlety ze schabu środkowego lub karkowego, po opanierowaniu szybko się smażą na rozgrzanym tłuszczu i szybko miękną. Dużo też zależy od mięsa. Jesli jest ze starej sztuki, wymaga dłuższego duszenia i nic na to nie poradzisz. Te zrazy wieprzowe pownny być gotowe w podanym terminie, ale też radzę sprawdzic widelcem ich miękkość, chociaż mnie do tej pory nie zawiodły.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 766186, member: 10341"] [SIZE=10]Jeśli mówisz o obsmażaniu 0,5 kg mięsa, nawet pokrojonego w kostkę na gulasz, za jednym razem, to zawsze przy tej ilości puści sok i dopiero po odparowaniu soku, już twarde, zaczyna się rumienić. Powinnaś to mięso podzielić na porcje[/SIZE] i w zależności od wielkości patelni obsmażać je partiami, na silnie rozgrzanym, ale nie palącym się tłuszczu, tak żeby kawałki nie stykały się ze sobą. Po usmażeniu jednej porcji robić to samo z następną itd. Kiedy całe mięso obsmażone, dopiero możesz dusić je w odpowiednich sosach.I nie wierz w opowieści, że zaraz po obsmażeniu mięso staje się mięciutkie. Ono musi udusić się w odpowiednim sosie, nieraz przez dłuższy czas. Tylko mięsa smażone, jak kotlety ze schabu środkowego lub karkowego, po opanierowaniu szybko się smażą na rozgrzanym tłuszczu i szybko miękną. Dużo też zależy od mięsa. Jesli jest ze starej sztuki, wymaga dłuższego duszenia i nic na to nie poradzisz. Te zrazy wieprzowe pownny być gotowe w podanym terminie, ale też radzę sprawdzic widelcem ich miękkość, chociaż mnie do tej pory nie zawiodły. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Zawijane zrazy wieprzowe zapiekane z serem*
Top
Bottom