Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Żeberka po chińsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 27566" data-attributes="member: 90"><p>80 dag żeberek wieprzowych</p><p>1 duża cebula</p><p>Marynata:</p><p>3 łyżki sosu sojowego</p><p>3 łyżki octu winnego</p><p>3 łyżki miodu</p><p>2 łyżki wódki</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1 łyżeczka sosu Tabasco</p><p>1 łyżka mąki ziemniaczanej.</p><p>Można dodać imbir</p><p>Ewentualnie: sól, pieprz, ulubione zioła</p><p></p><p>Marynatą zalać żeberka i zostawić w chłodnym miejscu na conajmniej 1 godzinę.</p><p>Zamarynowane żeberka smażyć z obu stron na silnie rozgrzanym oleju. Uważać bo łatwo się przypala (miód)</p><p>Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posypać półkrążkami cebuli, podlać odrobiną wody, zalać marynatą. Piec/dusić do miękkości, obracając czasem żeberka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 27566, member: 90"] 80 dag żeberek wieprzowych 1 duża cebula Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki octu winnego 3 łyżki miodu 2 łyżki wódki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka sosu Tabasco 1 łyżka mąki ziemniaczanej. Można dodać imbir Ewentualnie: sól, pieprz, ulubione zioła Marynatą zalać żeberka i zostawić w chłodnym miejscu na conajmniej 1 godzinę. Zamarynowane żeberka smażyć z obu stron na silnie rozgrzanym oleju. Uważać bo łatwo się przypala (miód) Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posypać półkrążkami cebuli, podlać odrobiną wody, zalać marynatą. Piec/dusić do miękkości, obracając czasem żeberka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Żeberka po chińsku*
Top
Bottom