Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Żeberka po mojemu z suszonymi owocami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 27576" data-attributes="member: 90"><p>ok 1 kg przerośniętych żeberek</p><p>suszone owoce ( śliwki, morele, jabłka, rodzynki)-ile kto lubi np. po garstce</p><p>sól, pieprz,</p><p>czosnek( można pominąć)</p><p>mąka do obtoczenia</p><p>ew. zioła różne</p><p>Sos:</p><p>2 łyżki miodu</p><p>2 łyżki koncentratu pomidorowego</p><p>2 łyżki pikantnego ketchupu</p><p>1-2 łyżki octu winnego( jeśli dla kogoś jest mało kwaśne)</p><p>2 łyżki oleju</p><p>ew. trochę wody</p><p></p><p>Mięso natrzeć solą, pieprzem i ew.czosnkiem i ziołami. Zostawić na trochę w chłodnym miejscu.</p><p>Obtoczyć w mące i podsmażyć na złoto na rozgrzanym tłuszczu. Ułożyć w naczyniu do zapiekania, zalać sosem z podanych składników, poddusić pod przykryciem ok. 10-15 minut. Dodać owoce. Dusić do miękkości, </p><p>doprawić do smaku i, jeśli jeszcze trzeba, zagęścić sos zasmażką z mąki i masła.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 27576, member: 90"] ok 1 kg przerośniętych żeberek suszone owoce ( śliwki, morele, jabłka, rodzynki)-ile kto lubi np. po garstce sól, pieprz, czosnek( można pominąć) mąka do obtoczenia ew. zioła różne Sos: 2 łyżki miodu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki pikantnego ketchupu 1-2 łyżki octu winnego( jeśli dla kogoś jest mało kwaśne) 2 łyżki oleju ew. trochę wody Mięso natrzeć solą, pieprzem i ew.czosnkiem i ziołami. Zostawić na trochę w chłodnym miejscu. Obtoczyć w mące i podsmażyć na złoto na rozgrzanym tłuszczu. Ułożyć w naczyniu do zapiekania, zalać sosem z podanych składników, poddusić pod przykryciem ok. 10-15 minut. Dodać owoce. Dusić do miękkości, doprawić do smaku i, jeśli jeszcze trzeba, zagęścić sos zasmażką z mąki i masła. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Żeberka po mojemu z suszonymi owocami
Top
Bottom