- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Zeberka w kociołku ( Dutch Oven 12)
3 kg żeberek
4 szt. papryka
6-7 cebuli
1 butelka Sos do grilla
3 godziny w garnku
Brykiet 10góra / 10dół
Rub:
1 1/2 szklanki cukru, białego
1 1/2 szklanki cukru, brązowy
1 szklanka słodkiej papryki
1 szklanka czosnku w proszku
1 szklanka soli
4 łyżki imbiru w proszku
4 łyżki pieprzu
4 łyżki proszku cebulowego
3 łyżki rozmarynu
2 łyżki doładowania Don Marco BBQ
1.Z żeberek usuwamy błonę i nacieramy je rubem. Pozostawiamy zwinięte w folię przez 24 godzin.
2.Cebulę kroimy w krążki a paprykę w większe kawałki.
3.Do garnka wkładamy cebulę i paprykę. Układamy żeberka, smarując je sosem BBQ.
4.Dusimy ok 3 godziny.
Ps. Zeberka można wpierw uwędzić, przez 1 godzinę w temp 100 stopni.
Ps2. Można je podać także, jako obrane mięso z papryką włożyć od przeciętej bułki.
https://www.youtube.com/watch?v=a6R8kkj9Gko&t=2s

3 kg żeberek
4 szt. papryka
6-7 cebuli
1 butelka Sos do grilla
3 godziny w garnku
Brykiet 10góra / 10dół
Rub:
1 1/2 szklanki cukru, białego
1 1/2 szklanki cukru, brązowy
1 szklanka słodkiej papryki
1 szklanka czosnku w proszku
1 szklanka soli
4 łyżki imbiru w proszku
4 łyżki pieprzu
4 łyżki proszku cebulowego
3 łyżki rozmarynu
2 łyżki doładowania Don Marco BBQ
1.Z żeberek usuwamy błonę i nacieramy je rubem. Pozostawiamy zwinięte w folię przez 24 godzin.
2.Cebulę kroimy w krążki a paprykę w większe kawałki.
3.Do garnka wkładamy cebulę i paprykę. Układamy żeberka, smarując je sosem BBQ.
4.Dusimy ok 3 godziny.
Ps. Zeberka można wpierw uwędzić, przez 1 godzinę w temp 100 stopni.
Ps2. Można je podać także, jako obrane mięso z papryką włożyć od przeciętej bułki.
https://www.youtube.com/watch?v=a6R8kkj9Gko&t=2s
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: