Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Zeberka w kociołku ( Dutch Oven 12)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1656249" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 26px"><strong>Zeberka w kociołku ( Dutch Oven 12)</strong></span></span><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">[ATTACH=full]98727[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">3 kg żeberek</span></p><p><span style="font-size: 26px">4 szt. papryka</span></p><p><span style="font-size: 26px">6-7 cebuli</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 butelka Sos do grilla</span></p><p><span style="font-size: 26px">3 godziny w garnku</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Brykiet 10góra / 10dół</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Rub:</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 1/2 szklanki cukru, białego</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 1/2 szklanki cukru, brązowy</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 szklanka słodkiej papryki</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 szklanka czosnku w proszku</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 szklanka soli</span></p><p><span style="font-size: 26px">4 łyżki imbiru w proszku</span></p><p><span style="font-size: 26px">4 łyżki pieprzu</span></p><p><span style="font-size: 26px">4 łyżki proszku cebulowego</span></p><p><span style="font-size: 26px">3 łyżki rozmarynu</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżki doładowania Don Marco BBQ</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">1.Z żeberek usuwamy błonę i nacieramy je rubem. Pozostawiamy zwinięte w folię przez 24 godzin.</span></p><p><span style="font-size: 26px">2.Cebulę kroimy w krążki a paprykę w większe kawałki.</span></p><p><span style="font-size: 26px">3.Do garnka wkładamy cebulę i paprykę. Układamy żeberka, smarując je sosem BBQ.</span></p><p><span style="font-size: 26px">4.Dusimy ok 3 godziny.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Ps. Zeberka można wpierw uwędzić, przez 1 godzinę w temp 100 stopni.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Ps2. Można je podać także, jako obrane mięso z papryką włożyć od przeciętej bułki.</span></p><p><a href="https://www.youtube.com/watch?v=a6R8kkj9Gko&t=2s" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=a6R8kkj9Gko&t=2s</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1656249, member: 140"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=14][B]Zeberka w kociołku ( Dutch Oven 12)[/B][/SIZE][/FONT][SIZE=14] [ATTACH=full]98727[/ATTACH] 3 kg żeberek 4 szt. papryka 6-7 cebuli 1 butelka Sos do grilla 3 godziny w garnku Brykiet 10góra / 10dół Rub: 1 1/2 szklanki cukru, białego 1 1/2 szklanki cukru, brązowy 1 szklanka słodkiej papryki 1 szklanka czosnku w proszku 1 szklanka soli 4 łyżki imbiru w proszku 4 łyżki pieprzu 4 łyżki proszku cebulowego 3 łyżki rozmarynu 2 łyżki doładowania Don Marco BBQ 1.Z żeberek usuwamy błonę i nacieramy je rubem. Pozostawiamy zwinięte w folię przez 24 godzin. 2.Cebulę kroimy w krążki a paprykę w większe kawałki. 3.Do garnka wkładamy cebulę i paprykę. Układamy żeberka, smarując je sosem BBQ. 4.Dusimy ok 3 godziny. Ps. Zeberka można wpierw uwędzić, przez 1 godzinę w temp 100 stopni. Ps2. Można je podać także, jako obrane mięso z papryką włożyć od przeciętej bułki.[/SIZE] [URL="https://www.youtube.com/watch?v=a6R8kkj9Gko&t=2s"]https://www.youtube.com/watch?v=a6R8kkj9Gko&t=2s[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Zeberka w kociołku ( Dutch Oven 12)
Top
Bottom