Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Żeberka w sosie pomarańczowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Medicus Pivovarius" data-source="post: 53337" data-attributes="member: 29"><p>1 kg chudych żeber z dużą ilościa mięsa</p><p>4 duże cebule</p><p>sok z 2 pomarańczy</p><p>skórka otarta z jednej pomarańczy</p><p>puszka pomidorów</p><p>kieliszek wódki</p><p>3 łyżki miodu</p><p>goździki</p><p>cynamon</p><p>sól pieprz </p><p>chili (sporo)</p><p>cukier</p><p></p><p>Żeberka natrzeć chili, solą i pieprzem. Odłożyc na 12h.</p><p>Podsmażyć na złoto na patelni. </p><p>Wyjąć, włożyc w naczynie do zapiekania.</p><p>Wymieszać pomidory, drobno posiekaną cebulę, miód, wódkę, skórke pomarańczową i sok. Doprawić na piknantnie. Dodać potłuczone goździki i szczyptę cynamonu.</p><p>Zalać żeberka, wstawić przykryte do piekarnika 180 deg C na 1 godzinę. Odkryć i przetrzymać jeszcze 30 minut. Sos mozna zagęścić maką ziemniaczaną.</p><p>Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Medicus Pivovarius, post: 53337, member: 29"] 1 kg chudych żeber z dużą ilościa mięsa 4 duże cebule sok z 2 pomarańczy skórka otarta z jednej pomarańczy puszka pomidorów kieliszek wódki 3 łyżki miodu goździki cynamon sól pieprz chili (sporo) cukier Żeberka natrzeć chili, solą i pieprzem. Odłożyc na 12h. Podsmażyć na złoto na patelni. Wyjąć, włożyc w naczynie do zapiekania. Wymieszać pomidory, drobno posiekaną cebulę, miód, wódkę, skórke pomarańczową i sok. Doprawić na piknantnie. Dodać potłuczone goździki i szczyptę cynamonu. Zalać żeberka, wstawić przykryte do piekarnika 180 deg C na 1 godzinę. Odkryć i przetrzymać jeszcze 30 minut. Sos mozna zagęścić maką ziemniaczaną. Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Żeberka w sosie pomarańczowym
Top
Bottom