Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Żeberka w whiskey
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 864250" data-attributes="member: 28"><p>Przepis moze sprawiac wrazenie skomplikowanego ze wzgledu na ilosc skladnikow, przygotowanie sosu zajmuje jednak nie wiecej niz 5 minut. Slodkawy chilli sos swietnie sie komponuje z zeberkowym miesem</p><p></p><p></p><p>5 lyzek miodu</p><p>1/4 szklanki whiskey</p><p>1 1/2 lyzki sosu hoisin</p><p>1 lyzka musztardy</p><p>1 lyzeczka sosu sliwkowego</p><p>1 1/2 lyzeczki molasy</p><p>1 1/2 lyzeczki sosu sojowego</p><p>1 1/2 lyzeczki sosu Worcestershire</p><p>3/4 lyzeczki sambal oelek</p><p>1/4 lyzeczki soli</p><p>1/4 lyzeczki pieprzu</p><p></p><p>1 kg zeberek</p><p>sok z ananasa</p><p></p><p>Originalny przepis wola o 5 lyzek miodu, dla osob ktore nie lubia slodkiego sosu propouje dac tylko 4 lyzki . </p><p></p><p></p><p>Zeberka doprawiamy sola i pieprzem, przekladamy do zaroodpornego naczynia, zalewamy sokiem z ananasa i pieczemy przez co najmniej 1.5 godziny w 150C .Skladniki sosu razem laczymy, doprawiamy sola i pieprzem</p><p></p><p>Kiedy zeberka sa gotowe, wrzucamy je na goracy grill. Zeberka smazymy na grilu przez okolo 10-15 miut, czesto smarujemy sosem- kiedy gotowe maja miec piekny miodowo brazowy kolor </p><p></p><p>Zrodlo- epicurious</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 864250, member: 28"] Przepis moze sprawiac wrazenie skomplikowanego ze wzgledu na ilosc skladnikow, przygotowanie sosu zajmuje jednak nie wiecej niz 5 minut. Slodkawy chilli sos swietnie sie komponuje z zeberkowym miesem 5 lyzek miodu 1/4 szklanki whiskey 1 1/2 lyzki sosu hoisin 1 lyzka musztardy 1 lyzeczka sosu sliwkowego 1 1/2 lyzeczki molasy 1 1/2 lyzeczki sosu sojowego 1 1/2 lyzeczki sosu Worcestershire 3/4 lyzeczki sambal oelek 1/4 lyzeczki soli 1/4 lyzeczki pieprzu 1 kg zeberek sok z ananasa Originalny przepis wola o 5 lyzek miodu, dla osob ktore nie lubia slodkiego sosu propouje dac tylko 4 lyzki . Zeberka doprawiamy sola i pieprzem, przekladamy do zaroodpornego naczynia, zalewamy sokiem z ananasa i pieczemy przez co najmniej 1.5 godziny w 150C .Skladniki sosu razem laczymy, doprawiamy sola i pieprzem Kiedy zeberka sa gotowe, wrzucamy je na goracy grill. Zeberka smazymy na grilu przez okolo 10-15 miut, czesto smarujemy sosem- kiedy gotowe maja miec piekny miodowo brazowy kolor Zrodlo- epicurious [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Żeberka w whiskey
Top
Bottom