Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Zeberka z grilla
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1447991" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>żeberka z grilla</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]83836[/ATTACH]</p><p></p><p>1 kg żeberek</p><p>2 listki laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego</p><p>3 łyżki mąki ziemniaczanej</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>100 ml ginu lub wytrawnej wódki</p><p>2 łyżki miodu</p><p>100 ml sosu sojowego</p><p>po 2 łyżki oleju i ostu winnego</p><p>po szczypcie : kminku, rozmarynu, majeranku, tymianku i ostrej papryki.</p><p></p><p>1.Zeberka wrzucamy do bulionu z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego. Gotujemy przez 30 minut. Studzimy i kroimy na porcje.</p><p>2. Czosnek drobno siekamy i mieszamy z wszystkimi wyżej wymienionymi składnikami. Do bejcy dodajemy kawałki mięsa dostawiamy na 15 minut.</p><p>3.Grillujemy z obydwu stron, od czasu do czasu smarując marynatą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1447991, member: 140"] [SIZE=14][B]żeberka z grilla[/B][/SIZE] [ATTACH=full]83836[/ATTACH] 1 kg żeberek 2 listki laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 ząbki czosnku 100 ml ginu lub wytrawnej wódki 2 łyżki miodu 100 ml sosu sojowego po 2 łyżki oleju i ostu winnego po szczypcie : kminku, rozmarynu, majeranku, tymianku i ostrej papryki. 1.Zeberka wrzucamy do bulionu z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego. Gotujemy przez 30 minut. Studzimy i kroimy na porcje. 2. Czosnek drobno siekamy i mieszamy z wszystkimi wyżej wymienionymi składnikami. Do bejcy dodajemy kawałki mięsa dostawiamy na 15 minut. 3.Grillujemy z obydwu stron, od czasu do czasu smarując marynatą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Zeberka z grilla
Top
Bottom