Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Żeberka z pysznie miodową nutą zapiekane w kapuście
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="moni77" data-source="post: 352366" data-attributes="member: 73"><p>1kg ładnych mięsnych żeberek,</p><p>1 kg kapusty kiszonej,</p><p>30dkg boczku wędzonego,</p><p>2 duż ząbki czosnku,</p><p>cebula,</p><p>20 dkg pieczarek,</p><p>pieprz, sół, papryka, majeranek, zioła prowansaldzkie, kminek mielony, jałowiec, lisć laurowy, ziele angielskie</p><p>4 łyżki miodu,</p><p>oliwa</p><p>jabłko kwaśne twarde </p><p></p><p>żeberka dzielę na porcje zanurzam w marynacie z miodu, oliwy, zmiażdżonego czosnku, majeranku, ziół, zosatwiam na kilka godznin w lodówce (albo na godzinę jak MUSZE je mieć wcześniej)</p><p>Kaustę szatkuję na drobniejszą i gotuje z przyprawami -kminkiem, jałowcem, zielem angielskim, liściem laurowym, pieprzem, papryką. Smażę na złoto cebulę drobno posiekaną, pieczarki i nieco posiekanego boczku następnie całość dodaję do kapusty i jeszcze chwilę duszę.</p><p>Żeberka z całością marynaty ląduja na patelni. Podsmazam je lekko a następnei dolewam nieco wody i duszę chwilę obierając w tym czasie jabłko. Pokrojone w ósemki jabłko dodaje do zeberek chwile jeszcze duszę.</p><p>Boczek w plastrach ukladam na dnie naczynia żarodopornego, na boczek kapustę na kapustę tak żeby na środku pozostało zagłebienie na żeberka.Polewam całość sosem z żeberek i zamkniętą w naczyniu wkąładam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 2 godziny, przed podaniem zdejmuję pokrywe tak żeby lekko się wszystko zapiekło.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="moni77, post: 352366, member: 73"] 1kg ładnych mięsnych żeberek, 1 kg kapusty kiszonej, 30dkg boczku wędzonego, 2 duż ząbki czosnku, cebula, 20 dkg pieczarek, pieprz, sół, papryka, majeranek, zioła prowansaldzkie, kminek mielony, jałowiec, lisć laurowy, ziele angielskie 4 łyżki miodu, oliwa jabłko kwaśne twarde żeberka dzielę na porcje zanurzam w marynacie z miodu, oliwy, zmiażdżonego czosnku, majeranku, ziół, zosatwiam na kilka godznin w lodówce (albo na godzinę jak MUSZE je mieć wcześniej) Kaustę szatkuję na drobniejszą i gotuje z przyprawami -kminkiem, jałowcem, zielem angielskim, liściem laurowym, pieprzem, papryką. Smażę na złoto cebulę drobno posiekaną, pieczarki i nieco posiekanego boczku następnie całość dodaję do kapusty i jeszcze chwilę duszę. Żeberka z całością marynaty ląduja na patelni. Podsmazam je lekko a następnei dolewam nieco wody i duszę chwilę obierając w tym czasie jabłko. Pokrojone w ósemki jabłko dodaje do zeberek chwile jeszcze duszę. Boczek w plastrach ukladam na dnie naczynia żarodopornego, na boczek kapustę na kapustę tak żeby na środku pozostało zagłebienie na żeberka.Polewam całość sosem z żeberek i zamkniętą w naczyniu wkąładam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 2 godziny, przed podaniem zdejmuję pokrywe tak żeby lekko się wszystko zapiekło. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Żeberka z pysznie miodową nutą zapiekane w kapuście
Top
Bottom