Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Zebra z owocami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="szuwarek" data-source="post: 493553" data-attributes="member: 916"><p>Przepis pochodzi ze starego nr Naj, jeszcze się na nim nie zawiodłam</p><p></p><p>50 dag wiśni z kompotu ( albo inne drobne owoce )</p><p>5 jaj</p><p>20 dag cukru</p><p>45 dag mąki krupczatki</p><p>3 łyżki kakao</p><p>szklanka oleju</p><p>szklanka oranżady lub wody gazowanej</p><p>3 łyzeczki proszku do pieczenia</p><p></p><p>- wiśnie osączyć na sicie</p><p>- jajka ubić z cukrem</p><p>- 3 łyżki mąki odłożyć, resztę wymieszać z proszkiem i dodać stopniowo do masy jajecznej</p><p> wraz z olejem oraz oranżadą</p><p>- zmiksować na gladką masę</p><p>- ciasto podzielić na 2 części. Do jdnej ddodać odłożoną mąkę, do drugiej kakao</p><p>- do przygotowanej dużej foremki lub tortownicy ( dobrze by było włożyć kominek ) </p><p> wylewać przemiennie ciasto, na wierzch ułożyć wiśnie</p><p>- piec ok 45 min w 180 st</p><p></p><p></p><p>Po Wielkanocy została mi połowa wafli kokosowych z tego przepisu <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=2827" target="_blank">Wafle kokosowe</a> pomyślałam że szkoda żeby się marnowały i zrobiłam małą przeróbkę</p><p>usunęłam wafel, masę kokosową zmiksowałam z 3 łyżkami masła </p><p>wyłożyłam masą dno i dłuższe boki foremki i wlałam tradycyjnie ciasto</p><p>takie ciasto trzeba piec trochę dłużej ponieważ ciasto wolniej się nagrzewa, pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="szuwarek, post: 493553, member: 916"] Przepis pochodzi ze starego nr Naj, jeszcze się na nim nie zawiodłam 50 dag wiśni z kompotu ( albo inne drobne owoce ) 5 jaj 20 dag cukru 45 dag mąki krupczatki 3 łyżki kakao szklanka oleju szklanka oranżady lub wody gazowanej 3 łyzeczki proszku do pieczenia - wiśnie osączyć na sicie - jajka ubić z cukrem - 3 łyżki mąki odłożyć, resztę wymieszać z proszkiem i dodać stopniowo do masy jajecznej wraz z olejem oraz oranżadą - zmiksować na gladką masę - ciasto podzielić na 2 części. Do jdnej ddodać odłożoną mąkę, do drugiej kakao - do przygotowanej dużej foremki lub tortownicy ( dobrze by było włożyć kominek ) wylewać przemiennie ciasto, na wierzch ułożyć wiśnie - piec ok 45 min w 180 st Po Wielkanocy została mi połowa wafli kokosowych z tego przepisu [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=2827"]Wafle kokosowe[/URL] pomyślałam że szkoda żeby się marnowały i zrobiłam małą przeróbkę usunęłam wafel, masę kokosową zmiksowałam z 3 łyżkami masła wyłożyłam masą dno i dłuższe boki foremki i wlałam tradycyjnie ciasto takie ciasto trzeba piec trochę dłużej ponieważ ciasto wolniej się nagrzewa, pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Zebra z owocami
Bottom