Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Zielona fasolka krótko smażona
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="adrijah" data-source="post: 732281" data-attributes="member: 4081"><p><a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25275" target="_blank">Ryba z pieczarkami</a> miała być podawana z jarzynami, to wynaleźliśmy kilka stron dalej w książce &quot;Kuchnia chińska podbija świat&quot; przepis na podsmażoną fasolkę.</p><p></p><p><strong>ZIELONA FASOLKA KRÓTKO SMAŻONA </strong></p><p><em>na zdjęciu z lewej </em></p><p></p><p>składniki:</p><p>- 250g świeżej zielonej fasolki</p><p>- sól</p><p>- 2 ząbki czosnku</p><p>- 2 dymki</p><p>- olej arachidowy lub kukurydziany do smażenia</p><p>- 2 łyżki rosołu z kury</p><p>- 1 łyżka octu</p><p>- 1 łyżeczka oleju sezamowego</p><p></p><p>Fasolkę umyć, końcówki poobcinać, włókna usunąć. Pokroić ukośnie na kawałki długości 3-4cm. Obgotować w osolonej wodzie. Czosnek i szczypior drobno posiekać. Olej rozgrzać w woku lub na patelni. Czosnek zeszklić, następnie krótko obsmażyć fasolkę ciągle mieszając. Dodać rosół, szczypior, sól oraz ocet i 1 min. dusić z mieszaniem. Polac olejem sezamowym, podawać na gorąco jako dodatek do dań. </p><p></p><p><span style="color: #C0C0C0">źródło: książka pt. &quot;Kuchnia chińska podbija świat&quot;</span></p><p></p><p>na zdjęciu z prawej -> <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25275" target="_blank">FILETY RYBNE Z PIECZARKAMI</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="adrijah, post: 732281, member: 4081"] [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25275"]Ryba z pieczarkami[/URL] miała być podawana z jarzynami, to wynaleźliśmy kilka stron dalej w książce "Kuchnia chińska podbija świat" przepis na podsmażoną fasolkę. [B]ZIELONA FASOLKA KRÓTKO SMAŻONA [/B] [I]na zdjęciu z lewej [/I] składniki: - 250g świeżej zielonej fasolki - sól - 2 ząbki czosnku - 2 dymki - olej arachidowy lub kukurydziany do smażenia - 2 łyżki rosołu z kury - 1 łyżka octu - 1 łyżeczka oleju sezamowego Fasolkę umyć, końcówki poobcinać, włókna usunąć. Pokroić ukośnie na kawałki długości 3-4cm. Obgotować w osolonej wodzie. Czosnek i szczypior drobno posiekać. Olej rozgrzać w woku lub na patelni. Czosnek zeszklić, następnie krótko obsmażyć fasolkę ciągle mieszając. Dodać rosół, szczypior, sól oraz ocet i 1 min. dusić z mieszaniem. Polac olejem sezamowym, podawać na gorąco jako dodatek do dań. [COLOR=#C0C0C0]źródło: książka pt. "Kuchnia chińska podbija świat"[/COLOR] na zdjęciu z prawej -> [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25275"]FILETY RYBNE Z PIECZARKAMI[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Zielona fasolka krótko smażona
Top
Bottom