Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Zielona fasolka po chłopsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 1340133" data-attributes="member: 422"><p>1 kg zielonej fasolki</p><p>po 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, szczypiorku i koperku</p><p>łyżka mąki</p><p>1 1/4 szklanki gęstej śmietany lub jogurtu</p><p>2-3 łyżki masła</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>- umytą i oczyszczoną fasolkę gotuj pod przykryciem około 15-20 minut,</p><p>- odcedzić, przełóż do garnka, wymieszaj z posiekaną zieleniną,</p><p>- mąkę wymieszaj ze śmietaną, wlej do fasolki, dodaj masło, dopraw,</p><p>- duś pod przykryciem na małym ogniu około 5 minut, kilkakrotnie mieszając.</p><p></p><p>Pominęłam mąkę, zamiast śmietany wzięłam jogurt bałkański.. Dobre, może być alternatywą dla nieśmiertelnej fasolki z masłem i bułką tartą.</p><p></p><p></p><p>Przepis z książki Katarzyny Pośpieszyńskiej &quot;Przygoda kulinarna&quot;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 1340133, member: 422"] 1 kg zielonej fasolki po 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, szczypiorku i koperku łyżka mąki 1 1/4 szklanki gęstej śmietany lub jogurtu 2-3 łyżki masła sól i pieprz - umytą i oczyszczoną fasolkę gotuj pod przykryciem około 15-20 minut, - odcedzić, przełóż do garnka, wymieszaj z posiekaną zieleniną, - mąkę wymieszaj ze śmietaną, wlej do fasolki, dodaj masło, dopraw, - duś pod przykryciem na małym ogniu około 5 minut, kilkakrotnie mieszając. Pominęłam mąkę, zamiast śmietany wzięłam jogurt bałkański.. Dobre, może być alternatywą dla nieśmiertelnej fasolki z masłem i bułką tartą. Przepis z książki Katarzyny Pośpieszyńskiej "Przygoda kulinarna" [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Zielona fasolka po chłopsku
Top
Bottom