Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zielona zupa-krem ze szpinaku, brokułów i porów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kini1812" data-source="post: 1293342" data-attributes="member: 8301"><p>Składniki:</p><ul> <li data-xf-list-type="ul">3 średnie pory (tylko białe części)</li> <li data-xf-list-type="ul">1 pęczek szpinaku (nie wiem ile ważył mój, spory był, o taki)</li> <li data-xf-list-type="ul">1 brokuł (ok. 500 g)</li> <li data-xf-list-type="ul">1 litr ciepłego bulionu </li> <li data-xf-list-type="ul">1 łyżka kwaśnej śmietany</li> <li data-xf-list-type="ul">olej rzepakowy (do podsmażenia pora)</li> <li data-xf-list-type="ul">sól, pieprz</li> </ul><p>Do podania:</p><ul> <li data-xf-list-type="ul">ser typu feta</li> <li data-xf-list-type="ul">uprażone ziarna słonecznika</li> </ul><p>Sposób przygotowania:</p><p>Warzywa opłukać pod letnią wodą. Pory pokroić w talarki. W garnku podgrzać olej (2-3 łyżki) i zeszklić na nim pory. W międzyczasie usunąć twarde łodyżki z liści szpinaku i pokroić je na niezbyt małe kawałki.Wrzucić do porów, dodać szczyptę soli, przemieszać. Poodcinać różyczki brokuła od twardego 'pnia' i dodać do szpinaku i porów. Warzywa zalać bulionem i gotować kilka minut, aż brokuły będą miękkie. Zmiksować wszystko za pomocą blendera na jednolitą masę. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pokruszoną fetą i prażonym słonecznikiem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]73469[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kini1812, post: 1293342, member: 8301"] Składniki: [LIST][*]3 średnie pory (tylko białe części) [*]1 pęczek szpinaku (nie wiem ile ważył mój, spory był, o taki) [*]1 brokuł (ok. 500 g) [*]1 litr ciepłego bulionu [*]1 łyżka kwaśnej śmietany [*]olej rzepakowy (do podsmażenia pora) [*]sól, pieprz [/LIST] Do podania: [LIST][*]ser typu feta [*]uprażone ziarna słonecznika [/LIST] Sposób przygotowania: Warzywa opłukać pod letnią wodą. Pory pokroić w talarki. W garnku podgrzać olej (2-3 łyżki) i zeszklić na nim pory. W międzyczasie usunąć twarde łodyżki z liści szpinaku i pokroić je na niezbyt małe kawałki.Wrzucić do porów, dodać szczyptę soli, przemieszać. Poodcinać różyczki brokuła od twardego 'pnia' i dodać do szpinaku i porów. Warzywa zalać bulionem i gotować kilka minut, aż brokuły będą miękkie. Zmiksować wszystko za pomocą blendera na jednolitą masę. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pokruszoną fetą i prażonym słonecznikiem. [ATTACH=full]73469[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zielona zupa-krem ze szpinaku, brokułów i porów
Top
Bottom