Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Zielone klopsy Bahusa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 59915" data-attributes="member: 49"><p><strong>Zielone klopsy Bahusa </strong></p><p></p><p>50 dkg chudego mięsa wieprzowego,</p><p>25 dkg gotowanego mięsa z kurczaka, </p><p>2 jajka, </p><p>1 czerstwa bułka, </p><p>4 łyżki posiekanej natki pietruszki, </p><p>2 łyżki posiekanego koperku, </p><p>4 łyżki oliwy do smażenia, </p><p>2 średnie cebule, </p><p>tarta bułka do panierowania, </p><p>sól, pieprz i przyprawa maggi do smaku, </p><p></p><p>Wieprzowinę i gotowane mięso z kurczaka zmielić wraz obraną cebulą w maszynce do mięsa. Dodać jajka, namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę i posiekaną zieleninę. Wyrobić na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą maggi. (gdyby okazało się, że masa jest za rzadka, dodać tartej bułki). Z masy formować klopsy. Obtaczać w tartej bułce. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złotobrązowy kolor. Klopsy doskonale smakują z ostrymi sosami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 59915, member: 49"] [B]Zielone klopsy Bahusa [/B] 50 dkg chudego mięsa wieprzowego, 25 dkg gotowanego mięsa z kurczaka, 2 jajka, 1 czerstwa bułka, 4 łyżki posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki posiekanego koperku, 4 łyżki oliwy do smażenia, 2 średnie cebule, tarta bułka do panierowania, sól, pieprz i przyprawa maggi do smaku, Wieprzowinę i gotowane mięso z kurczaka zmielić wraz obraną cebulą w maszynce do mięsa. Dodać jajka, namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę i posiekaną zieleninę. Wyrobić na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą maggi. (gdyby okazało się, że masa jest za rzadka, dodać tartej bułki). Z masy formować klopsy. Obtaczać w tartej bułce. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złotobrązowy kolor. Klopsy doskonale smakują z ostrymi sosami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Zielone klopsy Bahusa
Top
Bottom