- Gru 22, 2004
- 22,404
- 0
- 0

200 g szpinaku ugotowac i zmiksowac na puree
1 szklanka mąki
1 szklanka mąki grahamkowej
2 ząbki czosnku
2 łyżeczko soku z limonki
łyżeczka kuminu
2 łyżki smalcu
1 łyzeczka proszku do pieczenia
wymalakserowac a wrazie, gdyby bylo za lepkie, lub nie uformowalo kuli sypnac maki lub dolac wody (bo to zalezy od stopnia odciekniecia szpnaku). Odstawić do lodówki na kilka godzin. Wałkować cienko, nei przekładając na drugą stronę, mało podsypując i co kilka ruchów obracając placki o 90 stopni. Madziać, zlepić, to co się krzywo zlepi odciąć kołem do krojenia pizzy lub tym takim do faworków.
nadzienie 1.
pieczarki starte i uduszone na oliwie z przyprawą do pizzy (oregano, bazylia, rozmaryn) i pieprze,, szynka starta lub pokrojona, pół serka topionego, trochę startego sera.
nadzienie 2:
feta, ser biały, gałka, bazylia
smażyć na suchej grubej patelni.
Ostatnią edycję dokonał moderator: