Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
zielonogroszkowa zupka krem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="wielgasia" data-source="post: 934638" data-attributes="member: 19640"><p>Ta zupa jest ekspresowa a przy okazji w zależności od upodobań można ją urozmaicić dodatkami ( grzaneczki lub smażona szyneczka dla moich małych głodomorków) albo zjeść samą ( to ja)</p><p></p><p>2 marchewki</p><p>1 pietruszka</p><p>1 seler</p><p>1 por</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>1 szczypta imbiru</p><p>opakowanie mrożonego groszku zielonego</p><p>liść laurowy</p><p>szczypta gałki muszkatołowej</p><p>sól pieprz, słodka papryka do smaku</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Na odrobinie oliwy( ja mam oliwę z dodatkiem rozmarynu i bazylii) obsmażyłam warzywa starte na tarce jarzynowej ( imbir też), potem ugotowałam wywar z przyprawami. Pod koniec gotowania ( krótko to trwało bo warzywa są już przecież obsmażone i szybko miękną )dodałam groszek. Gdy groszek jest już miekki wyjęłam listek laurowy i zmiksowałam całość. Można jeszcze doprawić wg gustu. A no i jeszcze jedno, dla zapracowanych, można przecież użyć bulionetki ( np.drobiowej) i wtedy trwa to jeszcze szybciej, chociaż ja uważam że najlepsze są &quot;prawdziwe&quot; warzywka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="wielgasia, post: 934638, member: 19640"] Ta zupa jest ekspresowa a przy okazji w zależności od upodobań można ją urozmaicić dodatkami ( grzaneczki lub smażona szyneczka dla moich małych głodomorków) albo zjeść samą ( to ja) 2 marchewki 1 pietruszka 1 seler 1 por 1 ząbek czosnku 1 szczypta imbiru opakowanie mrożonego groszku zielonego liść laurowy szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz, słodka papryka do smaku Na odrobinie oliwy( ja mam oliwę z dodatkiem rozmarynu i bazylii) obsmażyłam warzywa starte na tarce jarzynowej ( imbir też), potem ugotowałam wywar z przyprawami. Pod koniec gotowania ( krótko to trwało bo warzywa są już przecież obsmażone i szybko miękną )dodałam groszek. Gdy groszek jest już miekki wyjęłam listek laurowy i zmiksowałam całość. Można jeszcze doprawić wg gustu. A no i jeszcze jedno, dla zapracowanych, można przecież użyć bulionetki ( np.drobiowej) i wtedy trwa to jeszcze szybciej, chociaż ja uważam że najlepsze są "prawdziwe" warzywka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
zielonogroszkowa zupka krem
Top
Bottom