Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
zielony chłodnik na ciepłe dni
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="duende" data-source="post: 919599" data-attributes="member: 9634"><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul">paczka włoszczyzny mrożonej krojonej w słupki</li> <li data-xf-list-type="ul">kostka rosołowa lub bulion</li> <li data-xf-list-type="ul">ryż lub kasza manna do zagęszczenia</li> <li data-xf-list-type="ul">duża garść szczawiu</li> <li data-xf-list-type="ul">liście lubczyku</li> <li data-xf-list-type="ul">2 łyżki śmietany</li> <li data-xf-list-type="ul">jajko na twardo</li> <li data-xf-list-type="ul">koperek</li> </ul><p></p><p>&quot;Zagotować wywar z włoszczyzny Julienne (mrożonka - oczywiście!) i kostki rosołowej. Z indyka, kury lub włoszczyźniany. Można wykorzystać kurzy albo cielęcy wywar. Dodać ryż albo kaszę mannę, aby zagęścić zupę. Nie za dużo. Posiekać w dwóch równych częściach: świeży szczaw (duża garść) i lubczyk - górne liście. Zagotować w tym warzywnym lub drobiowym bulionie, w którym już pławi się ryż lub kaszka. Zaciągnąć śmietaną. Schłodzić. Można podać z jajem na twardo. Ładnie wygląda z przepiórczymi jajeczkami. Koperek świeży, posiekany, konieczny!&quot;</p><p></p><p>mrożonka Julienne to włoszczyzna pokrojona w słupki</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="duende, post: 919599, member: 9634"] [LIST][*]paczka włoszczyzny mrożonej krojonej w słupki [*]kostka rosołowa lub bulion [*]ryż lub kasza manna do zagęszczenia [*]duża garść szczawiu [*]liście lubczyku [*]2 łyżki śmietany [*]jajko na twardo [*]koperek [/LIST] "Zagotować wywar z włoszczyzny Julienne (mrożonka - oczywiście!) i kostki rosołowej. Z indyka, kury lub włoszczyźniany. Można wykorzystać kurzy albo cielęcy wywar. Dodać ryż albo kaszę mannę, aby zagęścić zupę. Nie za dużo. Posiekać w dwóch równych częściach: świeży szczaw (duża garść) i lubczyk - górne liście. Zagotować w tym warzywnym lub drobiowym bulionie, w którym już pławi się ryż lub kaszka. Zaciągnąć śmietaną. Schłodzić. Można podać z jajem na twardo. Ładnie wygląda z przepiórczymi jajeczkami. Koperek świeży, posiekany, konieczny!" mrożonka Julienne to włoszczyzna pokrojona w słupki [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
zielony chłodnik na ciepłe dni
Top
Bottom