Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ziemiaki pieczone i kluski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1684126" data-attributes="member: 2354"><p>Zapiekane kluski i dip</p><p></p><p>Latwe pieczone kluski, zrodlo: <a href="https://www.foodnetwork.com/recipes/sunny-anderson/sunnys-easy-ranch-bowtie-chips-11861702" target="_blank">https://www.foodnetwork.com/recipes/sunny-a...-chips-11861702</a></p><p></p><p>Skladniki:</p><p>2 szklanki klusek kokardek (motylkow)</p><p>lyzka oliwy oliwkowej</p><p>2 lyzki przyprawy ranch w proszku (do przyprawiania salat) moze macie w handlu, albo moze zastapic kwasna przyprawiona smietana</p><p>2 lyzki tartego parmezanu</p><p>szczypta platkow ostrej papryczki</p><p></p><p>Nagrzac piekarnik na 200 C. Blaszke wylozyc papierem do pieczenia.</p><p>Ugotowac kluski wg. przepisu na opakowaniu, dobrze odlac i wlozyc do miski, wlac oliwe, posypac parmezanem i przyprawa ranch oraz platkami papryczki, wymieszac dokladnie, nastepnie wylozyc na blaszke w jednej wrstwie i piec na zlocisto 20-25 min Podawac cieple lub w pokojowek temp. </p><p>--------------------------------------------------------------------------------</p><p>Przy okazji, juz nie pytajac podam dip, ktory moze warto zrobic do jarzyn, krakersow a nawet do tych klusek.</p><p>Feta dip z cebulka, zrodlo: <a href="https://www.foodnetwork.com/recipes/whipped-feta-and-scallion-dip-11861781" target="_blank">https://www.foodnetwork.com/recipes/whipped...on-dip-11861781</a></p><p>(szklanki amerykanskie czyli mniejsze)</p><p></p><p>8 (232 g) uncji miekkiej kremowej fety sera w pokojowej temp. </p><p>pol szklanki majonezu</p><p>4 (116 g) uncje sera typu filadelfia</p><p>2 lyzki uprazonych ziaren sezamu</p><p>2 lyzeczki posiekanego swiezego oregano (lub majeranku)</p><p>1/4 lyzeczki platkow ostrej papryczki</p><p>I duzy zabek czosnku starty</p><p>pol szklanki drobno tartego parmezanu</p><p>1 lyzka czerwonego winnego octu</p><p>8 cebulek scalion (grubsza zielona cebulka) drobno posiekanych + jeszcze troche do posypania po wierzchu</p><p>sol koszerna jesli trzeba do smaku</p><p></p><p>do podania</p><p>krakersy ziolowe lub inne albo dobry chleb w kawalkach</p><p>marchewka i ogorek w grubszych slupkach, mozna dodac papryke slodka albo seler naciowy tez w slupkach</p><p></p><p>W misce miksera lekko rozmieszac/ubic miekka fete z majonezem i serem na srednich obrotach 2-3 min. dodajac sezam, oregano, papryczke i czosnek + winny ocet i cebulke, doprawic do smaku sola jesli trzeba.</p><p></p><p>Wylozyc dip do miski i posypac jeszcze po wierzchu cebulka. Podawac z dodatkami jw.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1684126, member: 2354"] Zapiekane kluski i dip Latwe pieczone kluski, zrodlo: [URL="https://www.foodnetwork.com/recipes/sunny-anderson/sunnys-easy-ranch-bowtie-chips-11861702"]https://www.foodnetwork.com/recipes/sunny-a...-chips-11861702[/URL] Skladniki: 2 szklanki klusek kokardek (motylkow) lyzka oliwy oliwkowej 2 lyzki przyprawy ranch w proszku (do przyprawiania salat) moze macie w handlu, albo moze zastapic kwasna przyprawiona smietana 2 lyzki tartego parmezanu szczypta platkow ostrej papryczki Nagrzac piekarnik na 200 C. Blaszke wylozyc papierem do pieczenia. Ugotowac kluski wg. przepisu na opakowaniu, dobrze odlac i wlozyc do miski, wlac oliwe, posypac parmezanem i przyprawa ranch oraz platkami papryczki, wymieszac dokladnie, nastepnie wylozyc na blaszke w jednej wrstwie i piec na zlocisto 20-25 min Podawac cieple lub w pokojowek temp. -------------------------------------------------------------------------------- Przy okazji, juz nie pytajac podam dip, ktory moze warto zrobic do jarzyn, krakersow a nawet do tych klusek. Feta dip z cebulka, zrodlo: [URL="https://www.foodnetwork.com/recipes/whipped-feta-and-scallion-dip-11861781"]https://www.foodnetwork.com/recipes/whipped...on-dip-11861781[/URL] (szklanki amerykanskie czyli mniejsze) 8 (232 g) uncji miekkiej kremowej fety sera w pokojowej temp. pol szklanki majonezu 4 (116 g) uncje sera typu filadelfia 2 lyzki uprazonych ziaren sezamu 2 lyzeczki posiekanego swiezego oregano (lub majeranku) 1/4 lyzeczki platkow ostrej papryczki I duzy zabek czosnku starty pol szklanki drobno tartego parmezanu 1 lyzka czerwonego winnego octu 8 cebulek scalion (grubsza zielona cebulka) drobno posiekanych + jeszcze troche do posypania po wierzchu sol koszerna jesli trzeba do smaku do podania krakersy ziolowe lub inne albo dobry chleb w kawalkach marchewka i ogorek w grubszych slupkach, mozna dodac papryke slodka albo seler naciowy tez w slupkach W misce miksera lekko rozmieszac/ubic miekka fete z majonezem i serem na srednich obrotach 2-3 min. dodajac sezam, oregano, papryczke i czosnek + winny ocet i cebulke, doprawic do smaku sola jesli trzeba. Wylozyc dip do miski i posypac jeszcze po wierzchu cebulka. Podawac z dodatkami jw. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ziemiaki pieczone i kluski
Top
Bottom