- Lip 21, 2007
- 9
- 0
- 0
Szukałam , szukałam i nie znalazłam , mam nadzieję że nie zdubluję niczyjego przepisu.
Potrzebne będą :
Ziemniaki
Masło
Sól
Przyprawy
Folia do pieczenia
Ziemniaki myjemy dokładnie i kroimy na około 1cm talarki , wkładamy do garnka o gotujemy około 8-10 minut w osolonej lekko wodzie, odcedzamy i czekamy aż odparują , blachę do pieczenia wykładamy folią na folii rozkładamy ziemniaczki i pędzelkiem smarujemy wierzchy roztopionym masłem , obsypujemy paroma ziarnkami soli i dodajemy przyprawy ( ja robię w 3 wersjach
z curry , z czubrycą czerwoną lub mieszanką do grilla ) , wkładamy do piekarnika rozgrzanego ~190 stopni i pieczemy 20-25 minut.
Podajemy same lub z dipem czosnkowym / sosem Tatziki , ja robię je do szaszłyków Marokańskich, mój M się nimi zajada potrafi pochłonąć każdą ilość
Smacznego!
Potrzebne będą :
Ziemniaki
Masło
Sól
Przyprawy
Folia do pieczenia
Ziemniaki myjemy dokładnie i kroimy na około 1cm talarki , wkładamy do garnka o gotujemy około 8-10 minut w osolonej lekko wodzie, odcedzamy i czekamy aż odparują , blachę do pieczenia wykładamy folią na folii rozkładamy ziemniaczki i pędzelkiem smarujemy wierzchy roztopionym masłem , obsypujemy paroma ziarnkami soli i dodajemy przyprawy ( ja robię w 3 wersjach
Podajemy same lub z dipem czosnkowym / sosem Tatziki , ja robię je do szaszłyków Marokańskich, mój M się nimi zajada potrafi pochłonąć każdą ilość

Smacznego!
Ostatnią edycję dokonał moderator: