Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ziemniaczano warzywne placki z pieczarkami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Wlodek1955" data-source="post: 1525624" data-attributes="member: 52944"><p>Składniki:</p><p>1/2 kg ziemniaków</p><p>mała cukinia</p><p>dwie marchewki lub kawałek dyni</p><p>cebula</p><p>jajko</p><p>2 - 3 łyżki mąki</p><p>olej do smażenia placków</p><p>sól, pieprz - do smaku</p><p></p><p>Do sosu:</p><p>ok. 30 dag pieczarek</p><p>cebula</p><p>czosnek</p><p>śmietana 30% </p><p>masło</p><p>sól, pieprz - do smaku</p><p></p><p>Ziemniaki, marchew, cebulę - obieramy, cukinię myjemy. </p><p>Zamiast marchewki użyłem ok 15 dag podduszonej dyni. </p><p>Warzywa trzemy na drobnej tarce. Jeżeli zbiera się płyn odlewamy.</p><p>Dodajemy 1 jajko i mieszamy. Dodajemy mąkę, aby ciasto było dosyć zwięzłe.</p><p>Doprawiamy solą i pieprzem.</p><p>Placki smażymy na oleju, aż się ze złocą . </p><p></p><p>Sos pieczarkowy:</p><p>Cebulę drobno pokroić i lekko zeszklić na patelni z odrobiną oleju dodając drobno posiekany czosnek. </p><p>Zdjąć przesmażoną cebulkę z czosnkiem z patelni.</p><p>Pieczarki obrać, pokroić i wrzucić na patelnię po usmażeniu cebulki z odrobiną oleju. </p><p>Po chwili dodać przesmażoną cebule. Przesmażamy pieczarki z cebulką.</p><p>Dodajemy kawałek masła i śmietankę 30%. </p><p>Doprawiamy pieprzem i solą.</p><p></p><p>Placki podajemy z sosem pieczarkowym.</p><p>Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Wlodek1955, post: 1525624, member: 52944"] Składniki: 1/2 kg ziemniaków mała cukinia dwie marchewki lub kawałek dyni cebula jajko 2 - 3 łyżki mąki olej do smażenia placków sól, pieprz - do smaku Do sosu: ok. 30 dag pieczarek cebula czosnek śmietana 30% masło sól, pieprz - do smaku Ziemniaki, marchew, cebulę - obieramy, cukinię myjemy. Zamiast marchewki użyłem ok 15 dag podduszonej dyni. Warzywa trzemy na drobnej tarce. Jeżeli zbiera się płyn odlewamy. Dodajemy 1 jajko i mieszamy. Dodajemy mąkę, aby ciasto było dosyć zwięzłe. Doprawiamy solą i pieprzem. Placki smażymy na oleju, aż się ze złocą . Sos pieczarkowy: Cebulę drobno pokroić i lekko zeszklić na patelni z odrobiną oleju dodając drobno posiekany czosnek. Zdjąć przesmażoną cebulkę z czosnkiem z patelni. Pieczarki obrać, pokroić i wrzucić na patelnię po usmażeniu cebulki z odrobiną oleju. Po chwili dodać przesmażoną cebule. Przesmażamy pieczarki z cebulką. Dodajemy kawałek masła i śmietankę 30%. Doprawiamy pieprzem i solą. Placki podajemy z sosem pieczarkowym. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ziemniaczano warzywne placki z pieczarkami*
Top
Bottom