Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Ziemniaczany wieniec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1568479" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Ziemniaczany wieniec</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]92125[/ATTACH]</p><p></p><p>1 kg ziemniaków</p><p>sól</p><p>350 g jabłek z kompotu</p><p>150 g creme fraiche</p><p>1 łyżeczka curry</p><p>pieprz</p><p>200 g żółtego sera</p><p>po 300 g marchewki, zielonej fasoli, brukselki, kalafiora, kalarepy , czy co kto ma.</p><p>30 g masła</p><p>2 łyżki posiekanych żiół</p><p></p><p>1.Zaroodporne naczynie (28 cm) smarujemy tłuszczem.</p><p>2.Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, mocno odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy do nich mus jabłkowy, creme fraiche, curry, pieprz i jeśli trzeba jeszcze solimy. Dokładnie mieszamy. Część masy wkładamy do torby cukierniczej z gwiazdkową wkładką ( 7mm) i na randzie wyciskamy kuleczki ziemniaczane. W środek wkładamy pozostałe ziemniaki, które posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w temp 200 stopni przez 25 minut.</p><p>3.Warzywa kroimy w paseczki, albo łamiemy na kawałki i gotujemy (najlepiej na parze) ok 15 minut.</p><p>4.Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy uduszone warzywa, solimy i pieprzymy. </p><p>5.Warzywa wykładamy na ziemniaki, posypujemy ziołami i podajemy.</p><p></p><p>Ps1.Danie na 6 porcji.</p><p>Ps2.Przepis pochodzi z Vegetarischer Genuss 1/2015 </p><p>Ps3.Ilość warzyw jest dowolna, oczywiście.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1568479, member: 140"] [SIZE=14][B]Ziemniaczany wieniec[/B][/SIZE] [ATTACH=full]92125[/ATTACH] 1 kg ziemniaków sól 350 g jabłek z kompotu 150 g creme fraiche 1 łyżeczka curry pieprz 200 g żółtego sera po 300 g marchewki, zielonej fasoli, brukselki, kalafiora, kalarepy , czy co kto ma. 30 g masła 2 łyżki posiekanych żiół 1.Zaroodporne naczynie (28 cm) smarujemy tłuszczem. 2.Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, mocno odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy do nich mus jabłkowy, creme fraiche, curry, pieprz i jeśli trzeba jeszcze solimy. Dokładnie mieszamy. Część masy wkładamy do torby cukierniczej z gwiazdkową wkładką ( 7mm) i na randzie wyciskamy kuleczki ziemniaczane. W środek wkładamy pozostałe ziemniaki, które posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w temp 200 stopni przez 25 minut. 3.Warzywa kroimy w paseczki, albo łamiemy na kawałki i gotujemy (najlepiej na parze) ok 15 minut. 4.Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy uduszone warzywa, solimy i pieprzymy. 5.Warzywa wykładamy na ziemniaki, posypujemy ziołami i podajemy. Ps1.Danie na 6 porcji. Ps2.Przepis pochodzi z Vegetarischer Genuss 1/2015 Ps3.Ilość warzyw jest dowolna, oczywiście. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Ziemniaczany wieniec
Top
Bottom