Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ziemniaczki na sposób angielski*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote=".m." data-source="post: 1338626" data-attributes="member: 38857"><p>Pieczone ziemniaki na sposób angielski, idealne do tych polędwiczek:</p><p></p><p>Ziemniaki pokroić w ósemki, wrzucić do gorącej wody i gotować 10 minut. Odlać, a potem potrząchnąć garem, żeby zrobiły się puszyste po wierzchu. (Potem można garnek przykryć czystą ściereczką, w którą wsiąknie para wodna, to je dodatkowo osusza.) W czasie jak ziemniaki się gotują, nagrzewamy piekarnik do 220C, a w piekarniku</p><p>olej/oliwę na blaszce czy brytfannie. Jak ziemniaki są już spulchnione, wyjmujemy tę brytfankę, stawiamy ją na gazie (żeby olej/oliwa nie stygł/a)</p><p>i dokładnie obtaczamy ziemniaki w oleju. Potem brytfankę wkładamy z powrotem do piekarnika na godzinę. Jak nie zapomnimy, to co jakiś czas</p><p>polewamy ziemniaki gorącym olejem. Wychodzą chrupiące i brązowe. Dodatkowo przyprawiam, tymiankiem, czerwoną papryką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE=".m., post: 1338626, member: 38857"] Pieczone ziemniaki na sposób angielski, idealne do tych polędwiczek: Ziemniaki pokroić w ósemki, wrzucić do gorącej wody i gotować 10 minut. Odlać, a potem potrząchnąć garem, żeby zrobiły się puszyste po wierzchu. (Potem można garnek przykryć czystą ściereczką, w którą wsiąknie para wodna, to je dodatkowo osusza.) W czasie jak ziemniaki się gotują, nagrzewamy piekarnik do 220C, a w piekarniku olej/oliwę na blaszce czy brytfannie. Jak ziemniaki są już spulchnione, wyjmujemy tę brytfankę, stawiamy ją na gazie (żeby olej/oliwa nie stygł/a) i dokładnie obtaczamy ziemniaki w oleju. Potem brytfankę wkładamy z powrotem do piekarnika na godzinę. Jak nie zapomnimy, to co jakiś czas polewamy ziemniaki gorącym olejem. Wychodzą chrupiące i brązowe. Dodatkowo przyprawiam, tymiankiem, czerwoną papryką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ziemniaczki na sposób angielski*
Top
Bottom