Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ziemniak z dynią
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1615482" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Ziemniak z dynią</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95574[/ATTACH]</p><p></p><p>4 duże ziemniaki</p><p>150 g sera philadelphia</p><p>40 g suszonych pomidorów </p><p> łyżeczka tymianku</p><p>sól i pieprz</p><p>12 plastrów boczku</p><p>100 g dyni</p><p>Sok z połowy cytryny.</p><p></p><p>1.Dynie kroimy z zapałkę, (dłuższą niż ziemniak) nie grubszą niż 5 mm. Skrapiamy sokiem z cytryny. Solimy i pieprzymy.</p><p>2.Suszone pomidory kroimy w kawałki, mieszamy z serem i tymiankiem. Solimy i pieprzymy.</p><p>3.Ziemniaki gotujemy przez 20 – 25 minut. Delikatnie studzimy. Przekrawamy na połowę. Wydrążamy łyżeczką środek, który zapełniamy serem. Obieramy ze skórki , a w końcówkach ziemniaków robimy małe &#8222;v&#8221; aby umieścić w nich kawałki dyni. Wszystko jeszcze raz solimy i pieprzymy. Skrapiamy oliwa z pomidorów. Obie połówki składamy i obwiązujemy 3 plastrami boczku. Owijamy aluminiową folią i pieczemy przez 45 minut w temp 180 stopni. Podczas ostatnich 5 minut odsłaniamy ziemniaki i podwyższamy temp do 250 stopni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1615482, member: 140"] [SIZE=14][B]Ziemniak z dynią[/B][/SIZE] [ATTACH=full]95574[/ATTACH] 4 duże ziemniaki 150 g sera philadelphia 40 g suszonych pomidorów łyżeczka tymianku sól i pieprz 12 plastrów boczku 100 g dyni Sok z połowy cytryny. 1.Dynie kroimy z zapałkę, (dłuższą niż ziemniak) nie grubszą niż 5 mm. Skrapiamy sokiem z cytryny. Solimy i pieprzymy. 2.Suszone pomidory kroimy w kawałki, mieszamy z serem i tymiankiem. Solimy i pieprzymy. 3.Ziemniaki gotujemy przez 20 – 25 minut. Delikatnie studzimy. Przekrawamy na połowę. Wydrążamy łyżeczką środek, który zapełniamy serem. Obieramy ze skórki , a w końcówkach ziemniaków robimy małe „v” aby umieścić w nich kawałki dyni. Wszystko jeszcze raz solimy i pieprzymy. Skrapiamy oliwa z pomidorów. Obie połówki składamy i obwiązujemy 3 plastrami boczku. Owijamy aluminiową folią i pieczemy przez 45 minut w temp 180 stopni. Podczas ostatnich 5 minut odsłaniamy ziemniaki i podwyższamy temp do 250 stopni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ziemniak z dynią
Top
Bottom