Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Ziemniaki Anny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sionia" data-source="post: 935670" data-attributes="member: 1706"><p>To musi być bardzo dobre.</p><p>Robię bardzo podobne ziemniaki, tylko na stalonwej patelni (grube dno) z przykrywka zwyczajnie na gazie. Na patelnię leję odrobinę oleju z pestek winogron, ziemniaki surowe krojone w plasterki, na to cebula w talarki, posypuje ziołami prowansalskimi i mieszanką warzywną &quot;Smakosz. Jarzynka bez soli W zgodzie z naturą&quot;. Przykrywam pokrywką i na gaz średni. Po chwili zmniejszam gaz, podlewam troszkę wody, by wytworzyła się para, przykrywam pokrywką. Po krótkim czasie ziemniaki są gotowe. Część jest chrupiaca, cebulka uduszona, wszystko pachnące i smaczne. Najbardziej lubimy z kefirem , maślanką lub jak się szczęsliwie zdarzy z prawdziwym, wiejskim, kwaśnym mlekiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sionia, post: 935670, member: 1706"] To musi być bardzo dobre. Robię bardzo podobne ziemniaki, tylko na stalonwej patelni (grube dno) z przykrywka zwyczajnie na gazie. Na patelnię leję odrobinę oleju z pestek winogron, ziemniaki surowe krojone w plasterki, na to cebula w talarki, posypuje ziołami prowansalskimi i mieszanką warzywną "Smakosz. Jarzynka bez soli W zgodzie z naturą". Przykrywam pokrywką i na gaz średni. Po chwili zmniejszam gaz, podlewam troszkę wody, by wytworzyła się para, przykrywam pokrywką. Po krótkim czasie ziemniaki są gotowe. Część jest chrupiaca, cebulka uduszona, wszystko pachnące i smaczne. Najbardziej lubimy z kefirem , maślanką lub jak się szczęsliwie zdarzy z prawdziwym, wiejskim, kwaśnym mlekiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Ziemniaki Anny
Top
Bottom