Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ziemniaki Chantilly
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 1635247" data-attributes="member: 67"><p>Ładnie się prezentują, są bardzo smaczne, podzielne i mają jeszcze tę zaletę, że można je przygotować wcześniej, a zapiec, jak przyjdzie pora na obiad. </p><p></p><p><strong>3 naprawdę spore ziemniaki,</strong> przekroić na mniejsze części, ugotować jak zwykle i odparować. Utłuc na gładko dodając<strong> płaską łyżkę masła, ok. 100 ml gorącego mleka i szczyptę gałki muszkatołowej.</strong> Nie przesadzać z mlekiem, lepiej mniej niż za dużo. </p><p>Przełożyć do żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem, wyrównać wierzch. <strong>150 ml surowej śmietanki 30% </strong>wymieszać z<strong> garścią [/b<strong>]utartego parmezanu</strong>, pecorino lub podobnego aromatycznego sera i<strong> 2 plastrami dobrej szynki, </strong>pokrojonej w makaron. To wszystko wylać na wierzch ziemniaków i zapiekać do zrumienienia pod grillem, co trwa ok. 15 minut. </strong></p><p><strong>Ilość co najmniej dla 4 osób. </strong></p><p><strong>[ATTACH=full]97172[/ATTACH]</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 1635247, member: 67"] Ładnie się prezentują, są bardzo smaczne, podzielne i mają jeszcze tę zaletę, że można je przygotować wcześniej, a zapiec, jak przyjdzie pora na obiad. [B]3 naprawdę spore ziemniaki,[/B] przekroić na mniejsze części, ugotować jak zwykle i odparować. Utłuc na gładko dodając[B] płaską łyżkę masła, ok. 100 ml gorącego mleka i szczyptę gałki muszkatołowej.[/B] Nie przesadzać z mlekiem, lepiej mniej niż za dużo. Przełożyć do żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem, wyrównać wierzch. [B]150 ml surowej śmietanki 30% [/B]wymieszać z[B] garścią [/b[b]]utartego parmezanu[/B], pecorino lub podobnego aromatycznego sera i[B] 2 plastrami dobrej szynki, [/B]pokrojonej w makaron. To wszystko wylać na wierzch ziemniaków i zapiekać do zrumienienia pod grillem, co trwa ok. 15 minut. Ilość co najmniej dla 4 osób. [ATTACH=full]97172[/ATTACH][/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ziemniaki Chantilly
Top
Bottom