- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Piekarnik - 180 stopni
Kilka ziemniaków (jakieś 400g) obrać, umyć i osuszyć
Przekroić na pół
20 ml oleju z pestek winogron wymieszać z sokiem z 1 cytryny, dodać sól (najlepiej
morską) i pieprz, wlać 1 łyżeczkę oleju chilli (albo wkruszyć papryczkę)
Ziemniaki polać marynatą i piec ok 25 minut. Przekręcić do góry nogami
i piec kolejne
25 minut.
zerwać liście z 1/ 2 pęczka tymianku, wrzucić do ziemniaków
Piec kolejne 15 minut
Można dodać czarne oliwki
Kilka ziemniaków (jakieś 400g) obrać, umyć i osuszyć
Przekroić na pół
20 ml oleju z pestek winogron wymieszać z sokiem z 1 cytryny, dodać sól (najlepiej
morską) i pieprz, wlać 1 łyżeczkę oleju chilli (albo wkruszyć papryczkę)
Ziemniaki polać marynatą i piec ok 25 minut. Przekręcić do góry nogami
25 minut.
zerwać liście z 1/ 2 pęczka tymianku, wrzucić do ziemniaków
Piec kolejne 15 minut
Można dodać czarne oliwki

Ostatnią edycję dokonał moderator: