Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Ziemniaki nadziewane sardynkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="CUPIDUS" data-source="post: 448268" data-attributes="member: 3146"><p>Ziemniaki nadziewane sardynkami </p><p></p><p>SKŁADNIKI na 4 osoby</p><p>-12 małych ziemniaków</p><p>-1 puszka sardynek w oleju</p><p>-3 cebule posiekane</p><p>-pół łyżeczki curry</p><p>-2 łyżki octu winnego</p><p>-pęczek szczypiorku</p><p>********************************</p><p></p><p></p><p>Czas przygotowania = 10 min</p><p></p><p>-Ugotowac na parze ziemniaki w koszulkach.</p><p>-przeciąc na pół</p><p>-wydrazyc polowki tak zeby nieprzebic dna ziemniaka /miąszu nie wyżucać/</p><p>-Odcedzić i rozgnieść sardynki widelcem dodając troszeczkę octu,curry,</p><p>posiekaną cebulę i miąsz z ziemników - doprawić do smaku,</p><p>-wypełniać ziemniaki masą,</p><p>-ułożyć na liściach sałaty i posypać szczypiorkiem /podawać chłodne/</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="CUPIDUS, post: 448268, member: 3146"] Ziemniaki nadziewane sardynkami SKŁADNIKI na 4 osoby -12 małych ziemniaków -1 puszka sardynek w oleju -3 cebule posiekane -pół łyżeczki curry -2 łyżki octu winnego -pęczek szczypiorku ******************************** Czas przygotowania = 10 min -Ugotowac na parze ziemniaki w koszulkach. -przeciąc na pół -wydrazyc polowki tak zeby nieprzebic dna ziemniaka /miąszu nie wyżucać/ -Odcedzić i rozgnieść sardynki widelcem dodając troszeczkę octu,curry, posiekaną cebulę i miąsz z ziemników - doprawić do smaku, -wypełniać ziemniaki masą, -ułożyć na liściach sałaty i posypać szczypiorkiem /podawać chłodne/ [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Ziemniaki nadziewane sardynkami
Top
Bottom