Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Ziemniaki pieczone po prowansalsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="poserbaby" data-source="post: 1353731" data-attributes="member: 34982"><p>Pommes de Terre a la Provencale</p><p></p><p>15 - 20 małych ziemniaczków</p><p>250 g pomidorków koktajlowych, cherry lub daktylowych</p><p>duża główka czosnku</p><p>oliwa z oliwek</p><p>sól</p><p>kilka kwiatostanów lawendy</p><p>gałązka lub dwie rozmarynu</p><p>dwie gałązki mięty</p><p>garść liści szałwii</p><p>garść liści bazylii</p><p>gałązka lub dwie tymianku</p><p>dwie gałązki oregano lub majeranku</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p></p><p>Rozgrzej piekarnik do 180oC.</p><p>Ziemniaczki umyj, przekrój na połowy, nie obieraj. Czosnek podziel na ząbki.</p><p>W brytfannie lub naczyniu do zapiekania, ułóż połówki ziemniaczków, pomidorki koktajlowe i pojedyncze ząbki czosnku. Oprósz solą.</p><p>Kwiaty lawendy zdejmij z gałązek, obierz listki miety i rozmarynu. Rozmaryn, tymianek i oregano możesz posiekać, liście bazylii, a przede wszystkim szałwii powinny pozostać w całości.</p><p>Wrzuć wszystkie zioła do naczynia i podlej oliwą. Potrząśnij kilka razy naczyniem, aby zmieszać wszystkie składniki i równomiernie pokryć ziemniaczki tłuszczem.</p><p>Piecz ok. 45 minut, kilkukrotnie w czasie pieczenia potrząsając naczyniem, aż ziemniaczki będą całkiem miękkie.</p><p>Podawaj natychmiast.</p><p></p><p></p><p><a href="http://poserbaby.com/pl/przepisy/183/pommes-de-terre-a-la-provencale" target="_blank">http://poserbaby.com/pl/przepisy/183/pomme...a-la-provencale</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="poserbaby, post: 1353731, member: 34982"] Pommes de Terre a la Provencale 15 - 20 małych ziemniaczków 250 g pomidorków koktajlowych, cherry lub daktylowych duża główka czosnku oliwa z oliwek sól kilka kwiatostanów lawendy gałązka lub dwie rozmarynu dwie gałązki mięty garść liści szałwii garść liści bazylii gałązka lub dwie tymianku dwie gałązki oregano lub majeranku Wykonanie: Rozgrzej piekarnik do 180oC. Ziemniaczki umyj, przekrój na połowy, nie obieraj. Czosnek podziel na ząbki. W brytfannie lub naczyniu do zapiekania, ułóż połówki ziemniaczków, pomidorki koktajlowe i pojedyncze ząbki czosnku. Oprósz solą. Kwiaty lawendy zdejmij z gałązek, obierz listki miety i rozmarynu. Rozmaryn, tymianek i oregano możesz posiekać, liście bazylii, a przede wszystkim szałwii powinny pozostać w całości. Wrzuć wszystkie zioła do naczynia i podlej oliwą. Potrząśnij kilka razy naczyniem, aby zmieszać wszystkie składniki i równomiernie pokryć ziemniaczki tłuszczem. Piecz ok. 45 minut, kilkukrotnie w czasie pieczenia potrząsając naczyniem, aż ziemniaczki będą całkiem miękkie. Podawaj natychmiast. [URL="http://poserbaby.com/pl/przepisy/183/pommes-de-terre-a-la-provencale"]http://poserbaby.com/pl/przepisy/183/pomme...a-la-provencale[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Ziemniaki pieczone po prowansalsku
Top
Bottom