Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ziemniaki pieczone w ognisku z sosem serowym i pstrągiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1624850" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Ziemniaki pieczone w ognisku z sosem serowym i pstrągiem </strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]96447[/ATTACH]</p><p></p><p>Składniki: </p><p>&#8226; 600g ziemniaków </p><p>&#8226; 200ml kwaśnej gęstej śmietany </p><p>&#8226; 150g sera twarogowego </p><p>&#8226; 100g sera dojrzewającego </p><p>&#8226; 1 wędzony pstrąg </p><p>&#8226; 50g masła </p><p>&#8226; sól, pieprz </p><p>&#8226; folia aluminiowa do pieczenia </p><p></p><p>Sposób przygotowania: </p><p></p><p>1. Dokładnie umyte ziemniaki ze skórką kroimy w plastry grubości 1,5cm, układamy na foli wysmarowanej masłem, dokładnie zawijamy i wkładamy do gorącego popiołu w ognisku. Trzymamy 35 – 40 minut. </p><p>2. Do miski przekładamy śmietanę, pokruszony ser twarogowy, starty na drobnych oczkach ser dojrzewający, posiekany czosnek i cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy, odstawiamy na 10 minut. </p><p>3. Wędzonego pstrąga obieramy ze skórki i dokładnie usuwamy ości, aby uzyskać ładne kawałki czystego mięsa. </p><p>4. Upieczone ziemniaki wyjmujemy z folii, okraszamy sosem serowym i kawałkami wędzonego pstrąga. Zapiekamy jeszcze aż ser się rozpuści.</p><p></p><p>Dobra rada: tak przygotowane ziemniaki w foli możemy także upiec w piekarniku, nie tylko w ognisku.</p><p>Jak Mistrz gotuje mozna zobaczyc <a href="https://vod.tvp.pl/video/okrasa-lamie-przepisy,ziemniaki-i-dojrzewajacy-ser,8799614" target="_blank">https://vod.tvp.pl/video/okrasa-lamie-przep...acy-ser,8799614</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1624850, member: 140"] [SIZE=14][B]Ziemniaki pieczone w ognisku z sosem serowym i pstrągiem [/B][/SIZE] [ATTACH=full]96447[/ATTACH] Składniki: • 600g ziemniaków • 200ml kwaśnej gęstej śmietany • 150g sera twarogowego • 100g sera dojrzewającego • 1 wędzony pstrąg • 50g masła • sól, pieprz • folia aluminiowa do pieczenia Sposób przygotowania: 1. Dokładnie umyte ziemniaki ze skórką kroimy w plastry grubości 1,5cm, układamy na foli wysmarowanej masłem, dokładnie zawijamy i wkładamy do gorącego popiołu w ognisku. Trzymamy 35 – 40 minut. 2. Do miski przekładamy śmietanę, pokruszony ser twarogowy, starty na drobnych oczkach ser dojrzewający, posiekany czosnek i cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy, odstawiamy na 10 minut. 3. Wędzonego pstrąga obieramy ze skórki i dokładnie usuwamy ości, aby uzyskać ładne kawałki czystego mięsa. 4. Upieczone ziemniaki wyjmujemy z folii, okraszamy sosem serowym i kawałkami wędzonego pstrąga. Zapiekamy jeszcze aż ser się rozpuści. Dobra rada: tak przygotowane ziemniaki w foli możemy także upiec w piekarniku, nie tylko w ognisku. Jak Mistrz gotuje mozna zobaczyc [URL="https://vod.tvp.pl/video/okrasa-lamie-przepisy,ziemniaki-i-dojrzewajacy-ser,8799614"]https://vod.tvp.pl/video/okrasa-lamie-przep...acy-ser,8799614[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Ziemniaki pieczone w ognisku z sosem serowym i pstrągiem
Top
Bottom