- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
zdjęcie niewyględne, bo apartat się zepsuł
I
Ziemniaki umyć i pokroić w ósemki
Wrzucić do naczynia żaroodpornego, posolić i polać olejem chili. Wymieszać
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni
II
Po ca 30 – 40 minutach dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki wymieszane z 1 – 2
ząbkami zmiażdżonego czosnku. Wyłożyć pieczarki na ziemniaki
III
Po 20 minutach dorzucić fetę pokrojoną w kostkę
Wymieszać
Piec jeszcze chwilkę – żeby feta nieco się podpiekła
Można podawać z sosem : majonez , jalapeno, skórka i sok z cytryny, czosnek
I
Ziemniaki umyć i pokroić w ósemki
Wrzucić do naczynia żaroodpornego, posolić i polać olejem chili. Wymieszać
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni
II
Po ca 30 – 40 minutach dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki wymieszane z 1 – 2
ząbkami zmiażdżonego czosnku. Wyłożyć pieczarki na ziemniaki
III
Po 20 minutach dorzucić fetę pokrojoną w kostkę
Wymieszać
Piec jeszcze chwilkę – żeby feta nieco się podpiekła
Można podawać z sosem : majonez , jalapeno, skórka i sok z cytryny, czosnek
